Tuesday, January 31, 2012

AJL 2011






assalamualaikum :)

mcm aku pernah cakap dulu, aku dapat invitation card ke AJL. thanks adik zulaikha tersayanggg sbb kasi akak peluang jadi VIP. next time kasi akak VVIP pulak eh? hihi why so demanding, diyana :O meh aku komen sikit pasal AJL kali ni, :)


  • walaupun nama je VIP tapi panjang gila beratur k.. aku sebenarnya segan sbb dress up mcm ni.. orang pandang semacam. aku tgk orang lain dress up simple je. ish diyana oi.. always nak melebih -.- so masuk stadium putra tu pukul 7.30.. lama gila tunggu okay. sakit kaki.
  • aku nampak ramaiii artis. depan seat aku je ada alif aziz lah, adi putra laaah. ramai lah. siti, afdlin shauki lalu sebelah seat ktorg je. siti siap lambai lagi dkt ktorg. comel kot. yelah sbb semua mcm terjerit2 nampak siti. hahaha tu kali ke3 aku jumpa siti.
  • before ajl start, ada orang yg incharge dia ajar la yg bila dia buat countdown, kita kena tepuk tangan. syok lah jugak. tema, air. mmg style gilaaa stage dia. serious smart wa cakap lu.
  • performance paling best.... aku rasa alyah-kisah hati, beribu sesalan and awan nano. serious menusuk gilaaa kalbu. suara jack, alyah, the best. aku meremang gila dengarrr. 3 suara pon mantap lagi hebat. hafiz pulak penuh penghayatan. pergh tertusukk!
  • yang paling kesian.. najwa latif la. sian aku tgk dia. dia lajukan tempo smpai tak boleh catch up.. nampak gila semput. n.. suara dia biasa je. serious biasa.
  • yuna? hurm.. aku mengaku aku takde lah minat gila dia. aku suka style die je.. performance die biasa2. takde sampai meremang. boleh laaah~
  • aku mati2 ingat 3 suara menang.. tp hafiz pun deserve kemenangan tu. senang je, dgn pakai track suit and baju tshirt biasa. hahaa coolio

entahlah.. salah satu sebab aku tak suka pergi tempat2 mcm ni sbb.. mcm ada benda trigger aku nak jadi famous mcm dorang. aku mengaku. aku takut dgn perasaan tu. somehow i feel like creating my own covers, learn how to play guitar and etc. suara aurat, i know. tapi yeah, nafsu kan? aku kena kuat. lawan perasaan ni. mmg susahhhh sangat nak resist tarikan yang satu ni... haih.. 

anyway, overall mmg best :) pengalaman la kan :)


No comments: