Wednesday, March 21, 2012

alhamdulillah



assalamualaikum :)


kalau korang baca entry sebelum ni, mesti korang dah dapat serba sedikit mengenai keadaan aku. cuak , gelisah dan sebagainya tapi aku tatau kenapa sedari aku bangun dari tidur pg tadi, aku tak rasa gementar pon. bila cek heart beat, okay laju. without perasaan resah gelisah ke apa. pagi2 buta siap boleh layan cerita korea lagi Coffee Prince kat internet. then g breakfast pulak dengan akir n jia. watlek jew hihihi.

okay skip la semua tu. aku dgn dila kat skola berkepit jela kan. masing2 cuak. sampai2 dewan je semua dah ambil result. like, cuak gila. awal pulakkkk. ahaha pegang tangan die, hug die kuat2 baru ktorg dua masuk dalam dewan. serentak. dia ambil result dulu. then baru aku. masa aku tau aku dapat 2b, aku macam cepat2 nak keluar dari dewan. for some reasons. yelah, tension lah dengar kawan2 lain tak habis ckp 'eh straight a kann' annoying betul haha.

lepas dapat result, aku xpandang slip pon. terus tarik tangan dila keluar dewan then baru usha apa yg b. bio and physics. aku frust ngan physics sbenarnya. among 3 subject science, phy yg paling aku confident tp jadi camni. xpe, redha. masa tu, tade setitik air mata pun jatuh. aku bersyukur. sebab aku mmg expect 7, not less. hihi then terus masuk kereta adila. masing2 emo kejap la. dila ni nak marah2 aku lak. nasib aku tumpang kete die! hahaha :p then die ckp, 'nasib kita dapat result sama. kalau kau dpt tggi dari aku, aku mmg diam je.' pastu lepas dah call parents semua then dila ckp cmni, 'apa kata kita nangis nak.' pastu aku ngan dila pon nangis. hahaha kelakar gilaaaaa. aku nangis kejap je, setitik dua. tak rasa pape sgt. hewhew malu nyah mengaku pulak. *sorry didi*

then boleh pulak nak buat video dalam kereta. hahaha aku ngan didi dok berkabung dalam kereta n had a conversation like 15 minit camtu. personal conv. aku n didi mmg ada jodoh lah. pastu baru kami decide nak tgk wayang. konon nk tgk cerita yg boleh hilangkan stres. tapi ktorg leh pulak pilih cite John Carter. bapak bosan cite tu. makin tension aku tgk. last2 ktorg keluar je dari cinema even cite tak habis lagi. hihi. then g lunch kat old town, alam damai :) 

alhamdulillah. aku terima keputusan dengan berlapang dada. tipulah kalau aku ckp tak frust. tapi aku lebih gembira daripada frust. frust pon sebab kesian kat ayah ibu. gembira sebab aku rasa keputusan ni setimpal dengan usaha aku. :) alhamdulillah. n aku tengok kawan2 lain berjaya, aku gembira juga. oh, tahun ni btho tak capai target. 15 org je straight a's. kiki straight a's, senah n liana. satu geng. pergh mmg seronoks hihi. takpelah, rezeki mereka. :)

sekarang ni apa yg aku rasa? aku tension sebenarnya. tp bukan pasal result. pasal tatau nak further apa nanti. hati dari dulu nak engineering tapi tesl mcm best jugak. hurm. tengok lah cemana. by the way thanks eh kepada sesiapa yg wish congrats :) n kepada juniors2 terchenta, i wanna let you know something. spm ni mmg lah bukan penentu hidup, tp it's a start of something new. cmane pon, spm ni penting. penting utk tentukan kte masuk universiti nanti. jangan main2 , jangan leka. struggle. juniors form 4, jgn rasa ni semua honeymoon. form 4 tu basic, so basic kena kuat baru naik form 5 okay. tau! hii.

baiklah, tu saja. wassalam.


4 comments:

chenurulhusna said...

mabruk alaik;)

yanamia said...

heeeee :D

Lynn Fauzi said...

congrats yana.. even tak score sepenuhnya utk spm, tpi score nti masa dah masuk U.. itu lgi penting.. :)

KN28 said...

waahhh tahniah yanaaa! sangat oke la result yana. kita lagi la teruk.