Saturday, April 14, 2012

the new Iman Zafirah :)

assalamualaikum,

alhamdulillah untuk hari ni :D penat to the max tapi tapi tapi.... seronok, lega dan macam2 lagi la perasaan. campur-baur :) 

few days ago.... a friend of mine, namanya iman. iman ni tiba2 dm aku dekat twitter and tanya boleh tak aku suggestkan dia any hijab tutorials. but since i ain't the type of girl yg jenis suka tgk youtube and cari pasal tutorial and stuffs ni, aku ckp la aku tatau. i asked her why mintak all of a sudden. ghupa-ghupanya... iman nak pakai tudung. dia ckp dia tak pandai pakai tudung. even pakai tudung bawal pon serabai. tu dia ckp la. i cried. seriously i cried. hahaha sama macam bila adila pakai tudung awal2 dulu :') i'm glad, grateful and.. haih tatau nk ckp mcm mana. syukran ya Allah.

so as what we had planned, ktorg ada misi cari selendang and other stuffs untuk iman hari ni. pukul 11 pagi tadi ktorg bertolak n as always nani was the driver. muah muah k nani :* niat nak pergi Times Square. tapi boleh pulak sesat tengah2 KL. ktorang dok masuk je simpang jalan mana2. aku pulak xbawak gps n that was the first time nani drove to KL so jalan tak familiar. aku pulak as co-pilot tarak guna maa. aku hanya mampu ckp, 'trust your instinct, nani.' haha peace. ceteka ktorg sampai kol bape? nak dekat pukul 1 kay. kay kay boi.

then ktorg had lunch at Papa John. tak sedar aku ngah kayap, makan pizza pulak dah. hahaha janji perut kenyang. lepastu baru cari selendang. nasib baik la nafsu aku ke arah selendang tiada. selendang aku byk sangat dahh dalam almari tu mak oi.. tak terpakai je. pakai pun sekali dua. iman dah rembat dua selendang and inner. tinggal nak beli jarum peniti je. kt TS takde so ingat nak pergi KLCC, boleh pekena maple kat KLCC gak. dila tak habis2 dok sebut nama restoran NZ dari dulu. bfr that ingat nak singgah PEYVIE tapi malas nk jalan dari TS pulak. kami sume stok lemak berlebihan malas berjalan jauh. haha. 

last2 tak jadi g KLCC, ktorg g Kenanga Wholesale Mall je.. pergi sana semata-mata nak cari jarum peniti hahaha. n kat sana, ktorg ajar iman pakai selendang mcm mana. masyaAllah lawa sangat dia pakai tudung. aku tahan je nangis sbenarnya. haha asal la aku emo sangat. happy sgt sampai sebak. hahaha. dila ajar cara die pakai selendang yg letak brooch mcm anting-anting tu. lawaa sangat :) lepas rembat satu pin mcm anting-anting tu, kami pun pulang. sesat kejap je then jumpa jalan pulang. alhamdulillah. then lepak Yusuf Bistro. haha tu pun nak ckp ke.

kesimpulannya, iman dah pakai tudung. ya Allah, aku doa sgt moga Allah tetapkan hati dia. moga bila dah bertudung ni, dia rasa lebih tenang dan sebagainya. sekarang ramai dah pakai tudung. alhamdulillah kan :) insyaAllah bg yg belum bertudung tu, masa tu akan tiba. berdoalah. insyaAllah suatu hari nnt. :)





she's so pretty :)

here's dila's tutorial :)


2 comments:

ejulz said...

amin.. smoga diberi hidayah olehNya..

yanamia said...

amin, insyaAllah :)