Tuesday, May 1, 2012

Dena's wedding :)

assalamualaikum,

hari ini aku agak sibuk sedari celik mata hinggalah ke petang. penat memang penat tetapi berbaloi rasanya :) I got time to spend with my family and friends. had an early breakfast with the family, though I was so freaking lazy to wake up from my comfy bed -.- then had a great time with the besties at Han's place. kena tolong for akikah and stuffs. hahaa missing those old HU-HA days, rite.. :')  dalam pukul 1.45 mcm tu baru chow to the wedding :) abang kindly offered himself to drive me there. for sure lah kan sebab abg nak tgk wedding dena mcm mana jugak. hewhew. oh patutnya pergi dgn kak Nik Deanna tapi last2 minute she couldn't make it for some reasons. sedih jugak tapi takpelah, redah je.

sampai2 je Keramat Mall, nauzubillah mengucap panjang aku. ramai mak aii.. aku n abang mcm org tade arah tuju sbb full of house la bila dah masuk dewan. the theme was purple and pink. sana sini aku nampak si cantik2 manis dan si hensem2 rupawan. hahaa. mata tak boleh jaga lah this minah. anyway, perut aku memang awal2 dah kenyang sebab makan kat rumah Han so guess what? I didn't eat anything when I reached there. minum pun air abang aku je. lepas abang amek makanan elok2 je ada sesi bergambar dgn Dena so abang letak makanan dia atas meja, and terus suruh aku pergi snap pictures. like...... kalau tak ye pon makan dulu la kan. hahaa.

so nah dia,





lighting memang hebat pun guna slr ni. anyway, I swear she was so beautiful. she was kinda excited nampak aku sebab yelah, in real life tak pernah jumpa even pernah plan nak keluar sama. and.. Dena and her hubby holding hands all the time. sweet gila kay. aaaaaa. when ppl asked me how did I get to know her.. panjang lah cerita. I followed her blog since 2008 so mmg kenal lah dia. muka dia mmg familiar dalam kepala. nak dijadikan cerita, senior aku, kak Nik Deanna ada tangkap gambar dgn dia and post kat facebook. agak rapat. I was 'thrilled' haha. yelah terkejut kot sbb mcm mana boleh kenal. then tup tap tup tap baik pulak aku and Dena dalam facebook.. like I said bfr, pernah nak jumpa bertiga after dia bertunang tapi waktu tu semua busy so tak jadi. yeah.

masa majlis berjalan, *eh berjalan ke* ada video yg ditayangkan kat tetamu. video yg Dena post kt youtube, gambar2 tunang, video akad nikah dan gambar2. I was about to cry bila tgk Dena hugged her dad lepas sah akad nikah tu :') dan ada jugak video ucapan family dia and family husband dia. sweet gila. :') aaaaaaa rasa nak kahwin cepat. oh aku baru tau husband dia umur berapa. like, 25/26. kalau mcm tu senang lah kan. kahwin muda pun dgn org yg dah bekerjaya.


Allah dah tetapkan jodoh kita dengan seseorang sedari roh kita masih di Luh Mahfuz. kita tak tahu bila jodoh kita akan tiba. bersabar dan berdoalah. peranan doa tu penting. memang semua orang ingin menjejakkan kaki ke gerbang perkahwinan tetapi Allah lebih mengetahui apa yg tersembunyi. let's put faith in Allah. siapa yg taknak bercinta lepas kahwin? ayah ibu dulu2 pun begitu juga. tetapi siapalah kita untuk menolak takdir sekiranya apa yg kita nak, kita tak dapat. think positive :) and even though most of my friends said that I'll be the first one who'll get married among all of them, wallahualam I can't say more :)



berkat :D comel kan kotak dia. 'Love After Marriage' :) then dalam tu ada kuih bahulu comel mak oii and pelekat kat peti sejuk tu. apa tah kita panggil and as you can see apa yg tertulis atas pelekat tu.. 
"Love after marriage will be more awesome & full with barakah." 
"When a husband and wife look at each other with love, Allah looks at both with mercy."


May Allah bless both of them, insyaAllah :)


No comments: