Thursday, May 10, 2012

menghitung hari

assalamualaikum :)


liku-liku hidup yg akan kuharungi, 
walau pun cabaran mendatang, 
liku-liku hidup pasti kutempuhi,
 demi mencapai impianku ini.

bait2 kata di atas tu sebenarnya aku and baby zira yang reka. masa kitorang darjah lima, ktorg reka dua lagu. satu lagu Liku-liku Hidup dan satu lagi Friends. ktorg siap beli satu buku and tulis lagi lirik tu. just two of us. nak dijadikan cerita, nani, ija, nad salah faham. dorang fikir ktorg buat buku nak ngumpat dorang. padahal tak. haha kelakar oh masa tu bergaduh tah pape. KIDS kannn. bila dorang dapat tahu yg buku tu sbnrnya buku lirik, nani terus jadi pencipta lagu. so rythm tu nani yang buat. bila senang nanti aku record video, aku letak lagu tu kay :') haha aku nyanyi n kasi hazmi dgr. hazmi cakap sedappp. hahahaa cuma lyrics 'Friends' tu mmg noobish gila la. KIDS kann. ahaha K.

_________________________________________________

lagi 24 hari je before aku daftar ke Puncak Alam. bila fikir apa akan jadi, aku rasa takut. lagi banyak saingan, lagi ramai budak2 pandai and as aku ni boleh dikategorikan as 'moderate' student so aku agak... cuak. bila jd warga pelajar asasi sains means that I'll be studying Biology, Physics, Chemistry once again. sebenarnya penat belajar those subjects. mmg otak akan berada dalam tahap kritikal. ditambah lagi dengan Calculus. tetapi bila baca experience students yg pernah jadi warga PALAM ni, rasa mcm best pulak. accommodation mcm best, facilities mcm best. 

anywayy, ada la budak2 yg terlebih excited nak masuk Puncak Alam siap dah buat group lagi. kelakar dowh bila fikir. tp as orang dah invite, aku pon usha2 lah sikit group tu. kira bagus jugak lah ada group ni.. kebanyakan drpd mereka tu from boarding schools. means that mst dah ada klik sendiri. insecure sikit. hihii thinking of how to make new friends buat aku nervous. I'm soooo not good in starting conversation. aku kena orang mula dulu then lepas tu baru leh ngam. insyaAllah nak kumpul kawan ramai2. kawan biar beribu, kekasih biar satu kan kan kan? haha tetiba :)

bila baca panduan pendaftaran uitm, masa minggu destini siswa/siswi, aku kena pakai baju sekolah putih, kain hitam and kasut hitam. baju sekolah aku kan dah contengg lepas habis spm tahun lepas haha. baju2 lain aku dah campak mana tah. kain hitam nnt aku carik. tshirt putih long sleeve pon kena ada. kasut hitam pon tade. tak nak la bazir duit beli baru benda2 yg aku xkan pakai. nnt la aku pinjam sesape. oh aku baru perasan yg baju kurung aku tak banyak.. banyak kebaya and baju yg byk manik2 tu. malas nak pakai baju manik2 g sana. nampak gayanya aku rembat baju kurung ibu lah.

I still havent fill all the forms. and i keep on bertangguh tangguuuhh sampai ibu pun marahh. gambar 8 keping tak tangkap lagi. tu nanti lah. kedai belakang rumah je. medical check up, hujung bulan ahhh. packing barang, belum lagi. seminggu sebelum masuk baru aku pack. hahaah bertangguh mmg kerja aku hihi. haihhh eksaited pulak. kbai.



11 comments:

woot woot ;) said...

me too excited gilaa kan ! hihi ;)

yanamia said...

ehh mana blog you oh ? :/

hahaha nnt jumpa tego tau. i pakai specs nnt by the way :)

Anonymous said...

dont worry..palam best..;)best of luck okey..

little.zirA :) said...

hahahahhahahahahahhahaha. tergelak kite lagu tuuuuu! hahahahahahhahahahahahahaha!

oh ok. serious mode. hihi.
apa yg kite kena buat utk conrimation masuk waak? mak kite suruh confirm kan cepatcepat, tapi kite tak retii. byk tak steps dia? ada kena is form semua tu ke? kalau nak confirmkan maksud kite?

bna said...

jgn fikir banyak sgt... yg lebih2 lg soal geng tuh.. kat sane ade beribu2 manusie.. hr ni awk jumpe org ni x semestinye awk akan jumpe lg org yg same for the upcoming weeks..
and the best thing kalau risau sangat soal geng tuh, daftarlah ngan member.. bile kat meje pendaftaran tuh, kite akan dapat roomate or housemate ngan org yg kite daftar sekali tuh..
and.. jangan fikir banyak sangat about uni.. just enjoy the few days left before u masuk uni.

yanamia said...

anon; hihi thanks, I will insyaAllah :)

baby; HAHAHA lawak tau. adik kita selalu suro kita nyanyi lagu tu. lepas awak confirm, awak kena isi form biasa je. nak ic parents awak semua. then dia tunjuk surat tawaran awak. awak kena print out. banyak benda lah kena print out. awak just cetak je apa yg ada kat menu sebelah surat tawaran awak. then dkt bawah surat tawaran tu ada link jugak. borang pengenalan diri and borang apa tah lagi satu. n ada borang kesihatan gak. yg bahagian biasiswa punya borang nnt kita guide awak.

yeke kakk. btw mcm mana dorg bahagikan kelas eh?

Amalina Bahari said...

good luck :)

bna said...

bahagi kelas ikut name..

yanamia said...

thanks, amalina :D

yeke kak.. sah yana sorang2 hahaha. okay kak mekasih :D

Farah said...

salam :)
Sy pon dpt twrn pegi asasi sains uitm.. Mule2 excited pastu lame2 dh rase takut and risau plak..
Sy pon same cam awak risau klu org sume dh ad group and sy akan rase terasing nnt..
pastu sy nk tanye yg baju kurung utk mds tu klu baju kurung putih yg bukan baju skola pon xpe kan?
and lastly hope to see you there 3 june :)

yanamia said...

hi there :D
glad to know ada kawan lagiiii kat sana nnt hihi :)
ermm, baju putih tu tak semestinya baju sekolah. sbb kakak angkat dulu pakai baju putih polkadot tapi most of the students pakai baju skola la.
xpe, pakai je baju biasa :)