Tuesday, May 8, 2012

Puncak Alam, it is :)


assalamualaikum :)

so here it is, Puncak Alam will be my next destination. a new 'home', to be exact. aku bersyukur sebab UITM ni dekat dari Cheras. erm, tak lah dekat sangat sebab kena lalu jalan dalam. tak tahu lah kan sebab tak pernah jejak Puncak Alam. dengar work puncak je rasa nak nyanyi lagu Akademi Fantasia, 'menuju PUNCAK gemilang cahayaaaa..' haha K. alhamdulillah sebab wherever Puncak Alam is, still dalam Selangor. takde lah aku kena campak jauh2. :/ kalau outing pun aku lepak Sunway jelah. cewah takde benda lain nak fikir aku ni.

kawan2 aku yang lain pun sama kampus dengan aku, tu paling best. cuma ada satu yang spoil.. aku daftar 3 Jun. *padahal aku dah excited nak masuk hujung bulan mei* masa pendaftaran aku pukul 2 sampai 4.30 petang while the others daftar from 8.00 pagi till 4.30 ptg. aku tak tahu sama ada benda ni boleh kita tengok sebagai masalah ke apa. yelaaaaaah. nak sama bilik ngan kawan kena daftar sekali serentak, kan kan? haha bila lah aku nak hidup tanpa kawan ni :/ anyway, pandai2 lah aku fikirkan cara nanti nak daftar awal.. kalau boleh lah. kalau tak, wallahualam.

so ni ada gambar keadaan dan surrounding Puncak Alam yg aku cilok from google image hihi sorry :p

macam cantik je.... lagipun uni ni baru lagi digunakan.. 

bangunan pun masih baru.. muda remaja lagi bangunan ni...

the best part.........

tangga 'Menuju PUNCAK'. istighfar panjang aku tengok tangga ni. mak oiiiiiiii. boleh kurus aku if tiap hari naik turun tangga mcm ni. perghhh ketibas lah mcm ni.. perghhh cam epic dow tangga ni.... hahahaha :p

aaaa tak sabar pulak rasa :) insyaAllah aku akan berusaha dgn lebih gigih nanti. even aku rasa dalam kepala aku ni dah kosonggg, tiada ilmu yang tertinggal *harap ada la saki-baki* insyaAllah aku bukan jenis tanam tebu di tepi bibir. hikhikk :D mintak tunjuk ajar ye bakal pensyarah, rakan taulan yg hebat cemerlang gemilang ter ter terbilang~

anyway, for those yang masuk form 6, you know whatttt, masuk form 6 ni banyak kelebihannya. sebenarnya sama je dgn matriks. korang struggle betul2, buat betul2, skor, dapat tawaran further mana2 insyaAllah. jgn lah pandang rendah bila dgr perkataan form 6 ni. tau tauu. belajar mana2 pun boleh :) hihii goodluck you olls. sayang sikit sbb sudi membaca :* haha pehal aku brag tah pape ni. 

ok sekian.



4 comments:

Anonymous said...

kat mane nak check kampus uitm mane yg dapat ?

yanamia said...

kena tekan 'setuju' dulu, then kita kena isi satu form, then baru dia gtau kita katne sume

Anonymous said...

ouh mcm tu. okey thanks you for ur information :) congrates for u and study well k :)

yanamia said...

okayy thanks :D you too!