Saturday, June 23, 2012

*tenenenetttenn tenetten* *ringtone*

"hello? ibu kat manaa? mira baru habis kelas"

"hurmmm hurmmmmmm, ibu tak boleh ambil la hari ni.. ibu baru habis meeting ni. tak larat nak ambil mira balik. esok la eh?"

"alaa kenapa? mira dah packing dah.. takpelah takpe. esok tgk la if ada mood nak balik tak. k lah mira nak naik bas ni nnt sambung."

dalam bas.. aku tahan je nak nangis. yelah, excited nak balik. siap dah gebang dekat kawan2 dahhh. lepas turun bas, ibu call lagi..

"mira kat mana niii? dah sampai bilik?"

"mira nak beli lauk makan malam. lapar lah. kenapa?"

"takyah beli lahhh. ibu dah beli McD."

and I was like... janganlah main2, ibu.. aku sedih ni.. sampai2 depan kolej je, aku nampak Hazmi tengah main  exercise punya equipment then nampak ibu and ayah dekat pondok. terus aku nangis kat situ jugak. huwaaaaa.. hahaha entahlah. aku lagi mudah tunjuk perasaan aku depan keluarga berbanding dengan kawan2.. hug kiss ibu ayah then terus siap nak balik..

at first aku mcm tak nak balik. then ada lah incident happened buat aku rasa nak duduk rumah taknak balik2.. hahaha. emosi tak stabil ni. petanda bulan mengambang tak lama lagi. K.

I cried a lot dekat sana but I tend not to show to anyone, including my roommate. hahaa. entahlah. aku depressed. studies, relationship problem, rindu family, rindu kawan2, rindu semua orang. I keep it all inside. bukan aku taknak bercerita kat sesape. tapi entaaaaaaaaah. aku malas lah nak fikir. kusut jugak otak. hari tu stay up till almost 3am, tapi satu hape tak masuk otak. aku just dengar laguuu2 jiwang je layan emosi.. hahaa sah bulan mengambang menanti.

I wanna make new friends; lelaki and perempuan. tapi so far, dengan lelaki aku tak bercakap pun. kecuali dengan class rep (ketua kelas). perempuan alhamdulillah, aku tegur je. classmates ada yang dah baik. ni baru tiga minggu. dalam masa tiga minggu ni macam2 jadi. penyapu terjatuh dari tingkap lah, abang baiki toilet masuk rumah time aku tengah tidur lah, insiden HARAMMM adila lah, insiden ABANG LA PULAK wani la, insiden kena marah dgn polis bantuan lah, kena marah dgn pencuci toilet la... ya Allah kelakar benor.

ish, banyak kerja tertunggak ni. babai



2 comments:

AsyrafRashidi said...

semakin besar ujian yg diberi ya,semakin besar sayang Allah pada hamba2 ya..

yanamia said...

:)