Sunday, July 15, 2012

assalamualaikum,

dah lamaaa aku tak update blog kann? like few weeks? sorry for the long hiatus. memang hidup sbg pelajar asasi sains memang sangat sibuk, tak terkata sibuknya. tension, tu benda biasa. and if korang ada perasan, aku set blog aku private sementara waktu. for some reasons. selain daripada sebab aku sibuk, ada sebab lain.

someone made a fake account of mine. facebook. mcm mana aku dapat tahu? kawan aku, mia nak add aku dekat fb so aku gtau la full name aku. then tetiba dia tanya, 'eh mana satu nak add ni? ada dua.' and i just told her to add gambar yg aku set as default skrg. aku just ignore je the other acc yg turut guna gambar aku sebab I thought phone dia problem ke apa. haha. then keesokkannya mia ckp yg dia add the other account and rupa2 nya memang betul fake account aku mmg wujud.

at first mmg menyirap gak. tapi bila aku stalk, dia amek gambar aku yg okay lah, tutup aurat. but then bila aku dapat tahu yg rupa2 nya faker ni upload gambar aku punya banyak, aku dah tak keruan. aku tak kesah dia nak amek gambar aku tp please la gambar aku yg seksa2 tu tolong jgn upload. nangis teruk gila aku masa tu bila gambar aku yg agak seksa terpampang dalam laptop. aku pelik mcm mana faker ni boleh amek gambar aku yg dah berabad tu. and i posted those pictures at my blog. aku tau kau tgh baca ni. best ke dapat stalk aku hidup2?

alhamdulillah Allah buka hati dia. aku tatau la dia ni perempuan ke lelaki. tapi dia dah tak guna gambar aku dah as his/her fake account. cilok gambar org lain pulak. hurm.. stop it lah.. tak baik buat orang mcm ni.. kalau ye pun nak sgt guna gambar orang lain, mintak la izin dulu.. apa yg kau dapat. kau dapat doa dari org teraniaya ada lah. *sigh*

so how it went? my life in puncak alam?

puncak alam kurang selamat. these days, banyak sangat kes jenayah kat sana. antaranya kes pukau. masalahnya kebanyakan kes tu semua berlaku dkt blok aku. mana la aku tak rasa takut.. nak jadikan cerita, pada suatu hari, i was 'alone' in the house. suddenly someone knocked on the door. aku terus tanya siapaaa. then org tu gelak. dia ckp asal aku tanya. aku terus diam and try check betul ke rumah aku takde orang langsung. so aku diam jela sbb cuak kot. org yg ketuk pintu tu pun terus sebut nama dia. tp sebab aku terus kurung dlm bilik, org tu pun blahh. mungkin sbb tade respon dari org dalam rumah.

dan beberapa hari lepas, ada sorang pelajar asasi kejuruteraan meninggal. accident motor dalam kampus. sedih jugak dgr cerita ni sbb dia classmate kawan aku. tp dah ajal.. lg sorang selamat.. haih.. incident ni serba sedikit buat aku terpukul jugak. teringat arwah idish. Al-Fatihah.

baiklah. tunggu my next update okay. hihi assalamualaikum



2 comments:

lisa azelan said...

jaga diri! takutnya dengar :S

yanamia said...

hehe insyaALLAH i will :D