Sunday, November 18, 2012

photoshoot :)

assalamualaikum :)

hari ni aku dapat ilmu mengenai penggunaan إنْ شَاءَ اللهُ .  mcm mana kita nak tulis dalam bahasa melayu. sama ada insyaAllah, inshaAllah atau in shaa Allah. 


When writing God Willing in Arabic/english, we should NOT write it as "inshAllah"or "inshallah" because it means create Allah. 

Whether Arabic or English please make sure we write it properly as "In shaa Allah",this means "if Allah wills".

wallahualam. ada pandangan kata 'create Allah' tu from perkataan Insha'i'llah,


'Create Allah' would be: إنشَأِ اللهَ in case anyone is interested (which would have to be transliterated to: insha'illah, or insha'i'Allah - which is different to the way people write insha'Allah).


anyway, nak selamat, guna lah perkataan In shaa Allah tu :) 



____________________________________________________


alhamdulillah hari ni ada kesempatan berjumpa dgn rakan2 tersayang. even it was incomplete without Iman, Syida, Zira, Nana n Afys but we still needed to proceed our plans. and it went well, I guess.. tp kejap sangat atas sebab2 yg tak dapat dielakkan. 

mcm biasa lah janji melayu.. set pukul 9 nak jumpa, kol 10 lebih baru keluar. aku jelah yg selalu punctual and a few of my friends. nasib sayang kawan. kalau tak, dah membebel 10 minit hihi tak sampai hati nak marah. soft hearted en. k k k.

anyway, our actual plan sebenarnya nak photoshoot kat Putrajaya. seriously excited kesapu sebab Putrajaya kan cantik kalau nak shoot tp transport pulak problem. jd tukar plan shoot dekat2 je. punah harapan. hancur berkecai. baru ingat nak pakai heels platform 4 inch. ckp pasal heels.. aku dah dapat rasa la sakit kat pinggang. ayah selalu kata jgn pakai heels sbb nnt kena sakit buah pinggang. now aku dah rasa sakit :'( ya Allah, simpang malaikat 44..

sampai Taman Tasik Permaisuri je mmg cuaca dah redup. mmg doa dalam hati la jangan hujan. hahaa tak baik pulak. tp lepas almost 30minutes spend time, kilat pun sabung-menyabung dan hujan rintik-rintik.. mmg sikit je photoshoot. takpelah, as long as boleh dpt tgk kegilaan dan ke'kpochi'an kawan2ku, terubat rindu :')

then hujan turun bagaikan mutiara... (dgr mutiara ingat Iman hehe) so kami pun bagaikan rombongan Cik Kiah pergi la lunch kat Wong Solo. forever favourite ayam penyet place to eat! dalam kl jela. sambal dia pedas sgt, tak tahan.. *tunggang- langgang ayat* tp Wong Solo tak boleh lawan ayam penyet yg aku selalu makan kt JB tu lah.. air dia air yg mmg tak dapat kt Malaysia. ulam dia lagi. sup dia. saiz ayam penyet dia double saiz ayam Wong Solo. mmg original orang Indonesia buat. k lapar tetiba. haha ape ke hal tetiba promote ayam penyet -.-

then lepas makan kami pun pulang. kejap je. pukul 2 dah sampai rumah.. nasib sempat tgk cite Mann. emo kemain aku ni. hahaa so skrg ni I'm looking forward nak hangout dgn Nad, Laila, Mimah and Hana. geng aku mmg ramai. 

here goes the pictures!

kereta api lambat. yg lain dah sampai lama, ktorg pulak bazir masa sesat -.-

my girls. they're pretty aite? I know. :p






















with daina :*

with didi :*

with kiki :* ish kawen cepatlah kau dgn wan. hahaa


and fqa :) 


gambar dgn tqa n nani takde :'( cowie babes. haih. panjang umur jumpa lagi.. insyaAllah :)




2 comments:

nuruljannah said...

salam :)kiki is Aquilah dulu palam jugak en? btw, you're soo beautiful

yanamia said...

assalam,
ha'ah :) aquilah la tu.
satu group dgn dia ke? :D
thanks :)