Wednesday, December 26, 2012

singapore kata mali

assalamualaikum and hi everyone,

apa2 hal pun I really need to update what happened these past few days in Singapore since now dah mula busy buat assignments. nak update blog panjang2 pun fikir dua tiga kali :3 so how was it? alhamdulillah I had a guhhhreat time with ze familia. seriously. bertolak on Saturday, bermalam di JB n balik rumah semalam :D

so the first day in Singapore, student ayah bawak ktorang satu family jalan2 Singapore sebab tu tempat dia hahaa Singaporean kan. and I was acting so freggin pelik sebab control myself. yelah segan lah, seriously. then dari pagi sampai petang asyik berjalan. shopping? tak banyak sangat and you know what.. baju2 style korea yg dorang jual mostly 10 dollar je.... tribal, aztec bersepah. mmg lah kalau convert mahal tp mcm murah sangat lah but then I didnt manage to buy sbb tiada kesempatan :( frustrated. just sempat beli jam and 3 pashminas :D kami pergi Bugis street, Arab street. rasanya lah nama tempat tu sebegitu hihii. yg paling mengancam, murtabak singapore. im not a big fan of murtabak tp sedap sangat lah. tak puas makan. nyummy.

and the next day, we went to Universal Studio. the best part :D pagi2 seawal pukul 7 pagi dah jalan kaki pergi imegresen. nasib tak jauh sangat. around pukul 8 lebih dah selamat sampai Singapore. yg jadi lambat sebab we have to wait for the bus like almost an hour. then turun naik bas nak sahkan pasport bagai. Singapore immigration was freggin strict. mostly comel2 dan muda2 belaka. nak2 lagi chinese guys.. hahaha k jaga mata.

so back to the Universal Studio topic.. the rides were extremely awesome. roller coaster tak payah cakap. naik sekali rasa nak naik lagi. especially Humans and Cylon.




turun je dr rides tu jalan terhuyung-hayang mcm mabuk darat hahaha bapak seronok and the luckiest thg was aku rasa mcm awesome la sebab ibu and ayah bought express ticket for us. so theres no need to line up for minutes. just tunjuk tiket express then straight away naik rides. seriously mcm vvip. *flip tudung* hihii :D I know ramai yg dah pernah pergi dah USS ni. so I wont write panjang2 here :) lets view the pictures ;)

DAY ONE,



ow yeah selendang tie dye tu dah turun warna sbb cuci dlm washing machine. menangis sebenarnya.


@ masjid sultan. masjid ni ada sejarah dia sendiri. n idk what is it hehee





kapal atas hotel ..... awesome gila


belakang tu durian. bangunan durian hikhik

singapuraaaaaa




say hi to singaaa menawan keluarga bahagia ;)


yeahhh, tudung bawal ni mmg mengundang.

DAY TWO,
































looking forward nak pergi Bangkok pulak, inshaaAllah :D


2 comments:

Farhana Khairunnisa said...

Wow,bestnya gi jejalan kat singapore :D

yanamia said...

hehehe best la gak :D