Wednesday, February 13, 2013

tanya hati, kata apa

assalamualaikum :)

baca balik the last post I posted tiba2 rasa mcm ganas sangat je caranya. hahaa baiklah. tutup cerita tersebut. anyway thanks to those who asked. I know you guys sayang aku ketat2 kan. risau pasal aku. don't worry ;) pernah berada dalam situasi sebegini. kita biarkan orang nak kata apa cause whatever it is,  kita tak boleh tutup mulut orang. plus, ramai yg back up aku even aku tak cerita apa. alhamdulillah. may Allah bless all of you :')

soal hati, aku memang ketepikan sekarang. so far...... ada la beberapa orang yg datang nak ketuk pintu hati. dan aku beri jawapan yg sama kepada semua. 'kalau nak, datang masuk meminang' , 'I'm not ready yet'.  aku terima jawapan yg sama. nak kumpul duit katanya. ada yang datang nak buat makwe. hello, guys. I'm so not a girlfriend material. dan I'm currently waiting for my future husband, not future boyfriend.. aku tak nak jadi one of your regrets satu hari nanti. fobia? ye kot.

all I can say is bercinta ni memenatkan. end up bukan kebahagiaan yg aku dapat. but I believe good things will come to those who wait :) and every cloud has its silver lining. memang pintu hati aku dah tertutup. kawan baik aku yg sorang tu siap kata lagi, 'janganlah rasa semua lelaki sama.' but the thing is, memang dah tak rasa apa. cakap pasal crush, memang la pernah ada. tapi lama-lama hilang perasaan tu ibarat asap rokok/shisha.. chett, takde perumpamaan lain ke aku ni pun -.- it shows si dia bukan the right one, kot?

tipu lah kalau aku kata aku tak nak kahwin. tak sampai sebulan, I'll be turning 19 y/o. teringat pulak dekat kawan aku yg sorang tu, Dena Bahrin. bertunang umur 19, kahwin umur 20, dapat anak umur 21.. terharu sangat lihat dia bahagia sekarang :') ya Allah, moga sahabatku jadi isteri dan ibu yang solehah hendaknya :) sebelum ni ada terfikir, takde ke orang nak masuk meminang mcm kisah Dena. tapi awal tahun hari tu, ada la seorang lelaki ni... ayah kata kalau aku 'on', esok gak lelaki tu masuk meminang. aku memang dah nangis dah sebab takut sangat. hahaa now I know how terrifying it felt like when we need to get married with someone we barely know... urgh. tak nak lah.

as for now, aku plan nak kahwin lepas habis belajar.. dapat degree, kahwin. or lepas aku buat master.. tu pun if panjang umur :) ish aku ni tak habis2 cakap pasal kahwin. hahaa k wassalam.








they are the reason why I', still holding on; family and best friends.. xxx


No comments: