Wednesday, April 17, 2013

housemates r34001 far far away~ :')

assalamualaikum :)

memang nak cakap awal2 yg upcoming posts memang banyaaak sangat kait-mengait dengan Palam. maybe one fine day I'll find a new topic to write, inshaaAllah. dan inshaaAllah juga, selepas keputusan UPU keluar bagi pelajar lepasan SPM, akak ni *cewah akak, kemain* akan update details abt Palam. ramai jugak yg tanya pasal Palam. inshaaAllah, kay. stay tune...

anyway, sekarang ni kan kecoh pasal wechat jadi as one of its users, memang selalu jugak send voice message to my loved ones, especially rakan2 yg kurindui.. one of my housemates, wani just installed the application so bila dengar suara dia... :'( sobsob. same goes to diana.. ya Allah, rindunya.. and dgr suara tiqa jugak n iman.. kena jumpa mereka. banyak benda nak kena catch up, new hot stories hehee so thanks a lot for those who had successfully invented this brilliant application :)

sebelum habis asasi, aku ada suruh semua housemate kesayangan tulis wasiat terakhir mereka dalam buku 'USS Best Actress' aku so, a few days ago baru aku selak semula wasiat mereka.. I told em that I would only read what they had written bila rindu dah tak tertanggung lagi so yeah, right after I received a handmade and a packet of kitkat from my lil sis, zuzu, i read their 'last words' and yeah...... sedihnya nauzubillah. rindu sangat.. :'(

I still remember how Aisyah looked like when she said, 'kita dah macam satu keluarga..' with her sad face.

I still remember the day when we sat at the hall, planning for our last hangout, yet ended up crying.. all of us were crying as we realized how near the farewell was.

I still remember the moment when Nissy said 'kalau tetiba berubah tu beri petanda nak....' hahaha I know you didn't mean it, yet it brought me to tears. memang bfr habis asasi aku banyak spent masa duduk bilik dia.

I still remember a few days bfr our last paper, Wani just couldn't help herself from crying again n again n again. 

I still remember how cute Diana was. masuk bilik n said, 'You smell good. I wanna bite you.' hahaa n suka sangat cium bau bantal bucuk aku hahaha dianaa :')

I still remember whenever I said 'I love you' to Mira, she would reply back. awwhh i felt loved..

I still remember the moment when gaduh mulut with Bella, yet I admit she's wayyy adorable compared to bila dia annoying hahaa..

I still remember me and Dila's own body language and ugly faces hahahaa siapa yg nampak muka buruk kami confirm2 takde sape nak masuk meminang.

I still remember bila ada nasyid pasal sahabat or perpisahan je, pasang kuat2, then emo sorang2.. :') doa perpisahan by brothers yg paling meruntun hati. hahaa k nangis.

Allah knows how much I miss them.


Adila.......

if i need to write a 200 words essay about her, I will write in countless words.. hahaa ish rindu dah. semester 1, i admit memang aku banyak sangat gaduh dengan dia and i also dont know why. tapi dia sabar je.. bila fikir balik rasa macam kesian pulak sebab she was always the one yang nak pulihkan suasana balik while I preferred to stay quiet and ignore. sorry sayang. aku tau aku bukan kwn yg baik :'( tapi alhamdulillah semester 2 was so much better. tak pernah gaduh, kot? hahaa and she was there through ups and downs. there was a day when i totally needed someone to lend her shoulder and you gave yours. you kept on convincing me to stay strong n jauhkan daripada perkara yg Allah tak suka. alhamdulillah, ya Allah. sayang, be strong. percaya yg Allah Maha Adil.. one fine day, there'll be someone who might guide us. inshaaAllah kalau bukan di sini, inshaaAllah di alam yg lagi satu, alam yg kekal.. even though mungkin kita takkan sama universiti waktu degree nanti, and you'll find new friends yg mungkin lagi baik dari aku, I just wanna let you know that you're the best I could ever hve :') aku syg kau sampai mati.


Wani...

luar nampak lemah-lembut kemain tp no one could expect how insane she might be. ya Allah, memang bila dengar suara dia kat WeChat memang nangis diam2. hahaa dah kau cakap pasal yoko-yoko tu kenapa :'( she helped me a lot in everything.. rumah jadi riuh-rendah sebab dia ni lah. sampai jiran satu level pun kata rumah kami mmg bising sangat. kalau sehari tak dgr dia jerit mmg tak sah. hahaha thank you sbb sudi jd pendengar setia aku.. and sorry jugak kalau aku pernah ter freak you out bila waktu heartbroken dulu2.. ada sekali yg kau baru nak ketuk pintu, tapi waktu tu aku mcm nak jerit sebab sakit sangat apa yg aku rasa and kau cepat2 blah hahaa muka kau, aku ingat lg mcm mana. n whenever aku ingat cite Shrek or Fiona, aku ingat kau.. :') wani sayangku, you're a good girl.. you deserve someone yg layak and he will terima kau apa adanya. jangan bersedih hati, ya sayang... n make sure kau kena be prepared bila tiba seru kahwin tu! mana boleh geli2 dah kalau dah kahwin nanti hahaha. thanks sebab selalu ingatkan aku bila aku leka.. n apa yg kau tulis dalam buku aku tu.. aku akan ingat.. :') sayang kau.


Aisyah..

lembut, selembut namanya.. bila pandang dia jadi tenangg je rasa.. tapi dalam lembut dia, hmmm minat superbike tu. minah rempit tu :p hahaa sorry aisyah. nampak gayanya aisyah ni kahwin awal la kot. ramai dah beratur hahaha. thanks syg sebab selalu pesan kita, selalu ingatkan kita. kita rindu nak aisyah jadi imam solat maghrib kita. kita rindu nak dgr aisyah sambung bila kita menyanyi. kita rindu nak tengok muka aisyah blushing bila kita sakat aisyah. somehow kita rasa kita ni mcm kasi pengaruh buruk jugak. hahaa now aisyah dah boleh terima dah kalau aku kiss pipi dia hihi. kalau sebelum ni, tutup muka dgn bantal. hahaa. kita ingat lagi bila waktu kita semua nangis dekat hall rumah. aisyah la mula dulu. aisyah duduk tepi dinding, tengok je reaksi ktorg n suddenly cakap, 'tau tak kita tgh ckp pasal last hangout kita...' then semua nangis..... hahaa takpelah, nanti kita jumpa lagi, inshaaAllah.. kita kan satu family. ohana means family, family means nobody gets left behind :') sayang aisyah sayang sangat.



Bella..

kekasih hati saya yg kuat semangatnya... ya Allah, kalau lah boleh aku jadi kuat mcm dia :') aku rapat dengan dia agak lewat sikit.. penghujung semester 1 baru boleh ngam. tu pun sebab waktu nak dekat final, dia suka study dekat hall rumah and aku pun suka jugak study luar bilik. n most of the time dia akan bukak nasyid yg memang dah lamaaaa aku tak dengar. so everytime lagu nasyid yg best2 berkumandang, kami akan karaoke sama2. hikhikk. and alhamdulillah we ended up jadi rapat. aku cungkil rahsia dia even dia ni mmg close person sikit. kongsi cerita.. tapi sebenarnya satu kepala je. aku panggil dia mak hehehe tp dia ni ada masa manja jugak mcm aku hikhik see, i told you i influence people sometimes :3 aku suka dengar dia panggil aku 'sayang'.. hihii :') miss you lots, makkkkk. sorry kalau ada terkasar gurauan, terkasar herdikan, terkasar sindiran. yet i really didnt mean it :( rindu kau sangat bella.. doakan aku. doakan aku kuat mcm kau :') love youuuuuuuu bella..


Diana..

meet my adorable twinny :') rindu you rindu you rindu you rindu you! the only one yg sangat rajin layan karenah aku, the only one yg rajin cakap 'cantiklah youuuuuu'.. the only one yg rajin datang bilik and tetiba urut bahu aku. hahaha sekali dia urut, perghhh sedappp... hihii rindu lahh diana. the only one yg suka sangat kiss and bite me. she even sent me a picture of a dog with caption 'I WILL FIND YOU and I WILL BITE YOU'. hahaha my dear darla the fishy, sorry if i kadang2 ignore you bila i tgh study cause you know, diyana amirah ni kan suka ikut mood dia je hahaa. i thank God you've finally moved on. I know how it feels like, syg.. n I know you're strong enough to handle the feelings :') and for you, my sweetest girl, someday your prince charming will come and save you and heal your broken heart. best kan feeling bila dah move on? mmg I faham. we feel lonely sometimes.. and it's kinda painful, the memories are painful, yet the good parts kita ambil.. it's okay to miss someone who used to be a part of our lives but as long as we know how to control, everything's gonna be justtt fine. heee :') rindu nak joget2 nyanyi lagu One Direction dgn you! remember i ni forever zayn malik's :p love chuuuuu cayang!


Nissy...

I called her Nissy de alfonso.. mmg aku suka reka nama org ikut sesuka hati. hihihii. minah sempoi. kerja membuta je. hahaa paling menakutkan kalau nak kejut dia bangun hihii. this girl kan, aku paling sukaaa sangat sakat. suka sangat tgk reaction dia and yg bestnya, dia tak pernah pun marah aku. hahaha maybe sebab she knows how fragile I am so thats why dia tak marah kalau aku kata nak makanan dia sikit (even dia mmg tak suka share makanan n air also) padahal aku takdelah nak makanan dia pun,main2 je.. lepastu aku suka sakat dia suruh kiss pipi aku tapi nanti dia buat tatau jelah. aku kata lah aku kurang kasih sayang sebab kalau kat rumah, mmg rutin harian dapat kiss dr ibu.. n dia boleh pulak jawab, 'kau biasa la cium pipi ni, aku mana biasa. kat rumah mana buat.' pergh sentap. nangis kejap. hahaha ugut nangis je nanti dia kabut tak tau nak buat apa hahaha rindu kauu :') sayangkuu , aku harap kau pandai jaga diri, istiqamahkan hati.. pedulikan apa org ckp sbb kau kan brutal at the outside yet fragile jugak kadang2 hihi I know.. and pasal ehem tu.. ada jodoh, ada lah.. kau kan cantik, confirm2 dapat je sesiapa kau nak hahaa kalau jodoh la. syg kau nisa. sorry sbb sakat kau banyak sgt :') muahhxxoxoxo.

*picture deleted*

Mira...

ni baby saya. baby saya anyonyo omey sangat. dah la nama sama jugak.. memang dalam kalangan ktorg, dia  paling kecik omey n kanak2 riang sikit cewahh. dia ni, kalau tengah belajar, janganlah kacau. sekali belajar, 3,4 jam tak bangun dr meja belajar (k tu over). dia banyakkk sangat tolong aku bab2 belajar ni.. kdg2 kesian jugak dia kena ajar manusia lembaaam mcm aku :/ sorry baby. baby ni kesian sbb paling selalu kena buli dgn wani hahaha tp comel k. mcm keluarga bahagia tau sebab riuh-rendah dgn gurau-senda mereka :') oii rindulah. n... sekali dia ada crush... kemain crush bebetul.. reaction dia priceless. kalau record dalam video bila dia nampak muka crush dia, pergh mmg boleh jadi pelakon terkenal, kalah elfira loy hahahaha :p babyyy, rinduuuuuuu :( rindu nak dgr baby ckp dalam tepon, muah muah dengan mak baby. aku ingt lg bila first time kau dgr aku cakap muah muah dlm tepon dgn ibu aku pun, kau kata aku tiru kau. hahaha padahal mmg sama je hahaa. nama mira ni memang manja kot. awwwww. babyy, dah besar nanti jgn lupa aku. (mcm tak besar lagi je ahaha) belajar rajin2, jgn lupa aku. hmmm entah2 kau yg kawen dulu sblum aku kan?! mana tahu! hahaha wallahualam. sayang kau xxx



I've seen them crying before.. susah senang sama2.. kuatkan diri sayang2ku.. biarlah apa org kata, Allah lagi tahu.. bila apa yg kita nak, kita tak dapat, anggaplah itu ujian buat hamba-Nya yg kuat. Allah takkan uji kita kalau Dia tak sayang kita :') solat jangan lupa. tu kunci utama. even kita jauh, mana tahu suatu hari nanti kita jumpa lagi.. rajin2kanlah tegur kat facebook. post la pape pun dengan group r3401 kita kat facebook tu.. at least hidup jugak group tu.. n install ah wechat. bila rindu boleh borak2 :') 

aku rasa ktorg ni berbeza sikit sebab bond of friendship among 8 of us sangat kuat. certain orang, tak semua housemates dia rapat tapi alhamdulillah, Allah kurniakan kami 8 orang yg saling memahami.. :') ish penat lah nangis .... rindu sangatlah :'( takpe, I'll keep you girls in my prayers.. takkan lupa.. 










No comments: