Thursday, May 30, 2013

Langkawi with ze familia

assalamualaikum,

alhamdulillah the recent family vacation was awesome. we took a flight to Langkawi on last Sunday and headed back to KL yesterday. well spent holidays, I can tell.








that was my first time naik Air Asia, actually.. before this memang Malaysia Airlines, all the time. so bila sampai LCCT, mcm ternganga gak. sbb the way kami dilayan was totally K.O. hahaa dah kata tambang murah kan. anyway that was not a big deal, as long as selamat sampai, alhamdulillah. so right after we arrived Langkawi Terminal, we rent a car (myvi). luckily muat sebab abang tak ikut sama, so terpaksa la berhimpit dalam kereta, sebab yelah, kami ni baka beso beso belako uhuks.

our first destination was Makam Mahsuri. oh anyway this wasn't our first trip to Langkawi, actually. ni dah kali ke-4 if I'm not mistaken. tp kali ni tak payah susah2 nak naik feri. haha. oh okay, so Makam Mahsuri ni apa je ada.. ada makam jela, apa laie hahaa n ada muzium dia.. bila baca sejarah pasal Mahsuri, rasa mcm dongeng pun ada.. tp mmg kisah benar kan but all I can say, Mahsuri ni memang kebal. spooky je. haha wallahua'lam.




then we checked in at De Baron Hotel ;) nice view kot sebab tepi laut :D


the next day, kami bersama-sama p ke Dataran Helang.. x sah la kalau p Langkawi tapi tak p dataran helang.... ramainya manusia di sana... padahal baru pukul 9 pg kot :/













kemudian, kami berjimba di Gunung Mat Cincang... penat gilos beratur.. dah la something happened waktu tu. i was totally doomed n obviously that spoiled my mood :/ anyway, dah besar kan.. kena pandai lah deal dgn problem, jgn nak campur dgn family pula.. so how was Gunung Mat Cincang? hmm the view from atas gunung memang subhanallah....... tapi cable car dia tak extreme n slow... best lg cable car kat genting :p hahaa











day 3, kami jalan2 tanpa arah tuju............ nak p tgk cara keju mozzarella dibuat tp hujan pulak ladang kerbau tu.. end up makan askrem susu kerbau je. haha mmg kt Langkawi ni mmg kerja aku lahap askrem je. seee!




buruk perangai makan diri............ *istighfar* hehe maybe sebab panas sgt kot! (padahal mkn askrem waktu atas kaki gunung, for sho sejuk n makan askrem time hujan pulak)


basically Langkawi ni tak besar mana... n makan tak payah ckp la mahal kesapu. mahal sgt. tu pun nasib baik aku tak makan sgt kat sana.... n apa yg best? coklat dia semua half price but disebabkan aku on diet, aku x beli cokolat pape pun... saving duit.. apa yg aku beli? flats murah, tu pun sebab kaki sakit pakai heels n maxi skirt sehelai. tu aja -.- org perempuan for sho jd gilos sikit sbb pinggan mangkuk semua murah.. masalahnya kami kan naik flight, so nak beli brg pun mmg fikir dua tiga kali. risau exceed pulak berat luggage.

other pictures,














next, Pulau Pangkor, leggo!

3 comments:

Hazwani Hashim said...

cantik tudung kuning kauu and and kau pakai lg beg tuu, aq rindu beg kauu,haha

yanamia said...

weh wani... tu beg lain lah! hahaha

khay allal said...

yahfdek