Tuesday, June 4, 2013

no title

assalamualaikum :)

tatkala bibir masih mengukir senyuman, hati masih pedih dihiris-hiris. sudah seminggu sebegini. ibarat mati laki. tak cool. sangat tak cool. mata dah naik kering dah. wahai hati, bersabarlah. cara terbaik nak cari kekuatan diri? pergi berlari semula kepada Pencipta di atas sana. satu langkah kita dekati Dia, beribu-ribu langkah Dia datang pada kita. mashaAllah. sayang betul Allah kat kita, kan? :)

oh, balik2 dari Langkawi je terus demam. satu family demam. haha dugaan betul. 

but still, I had a great time these past few days, alhamdulillah. I managed to watch KIL with abang, ayah n hazmi yesterday. ingat ayah tak minat movie genre macam tu tapi lepas habis keluar dari panggung wayang, ayah kata 'wahh bagus cite tu.' hahaha ayah sho cute. beliau mmg suka spend time dengan anak2 dia. love you ayah love you love you.

okay back to KIL. memang lain daripada yg lain. anyway for those typical Malays yang rasa cite melayu membosankan, pergi main jauh2... you guys are not helpful... apa yg kuatnya pasal movie ni? for sho sebab ada Redza Minhat. he's the sweetest, cutest, adorable, handsome gilos lah. nasib lah beliau dah kahwin n ada anak sorang. hahaha watak2 sangat hidup. heroin dalam cite ni pelakon baru, Christina Suzanne. aku susah nak puji org berlakon tapi she's real. natural sangat cara dia. I loike her. n aku suka mesej yg pengarah nak try sampaikan.... mcm sentap gak lah sikit. terus ada semangat nak hidup balik. hihiks.

okay lah, sinopsis pendek cerita ni sebegini,

Akil (Redza Minhat) ni sebenarnya nak commit suicide. banyak sangat plan yg dia dah buat utk bunuh diri but still tak mati2, umur panjang. he lost hope to live and he thought he doesn't have anyone. until one day, dia nampak satu advertisement utk org yg nak bunuh diri. at first, I was like 'seriously, merepek gak cite ni.' hahaa n dia pun pergi lah daftar kat agensi ni.... agensi ni cakap dorang akan upah org lain utk bunuh dia. dia takkan tahu siapa org yg diupah tu. so dia pun meniti hari seperti biasa, sampai lah dia berkenalan dgn sorang awek ni (Suzanne). she changed his life.

takdelah  banyak sangat adegan romantik mcm cite cintan cintun melayu yg lain. tp the way she acted tu, mmg cute sangat.. hahaa okay. n selanjutnya, tengoklah sendiri! yg bestnya sebab aku kinda x boleh nak predict ending dia............ best lah I can conclude sebab lain drpd yg lain :) moral of the story, 'if you feel like no one cares abt you, don't take an 'easy' way to end up your life 'cause no matter what, God will send you someone to help or at least, reduce your sadness and show you the way out from it.' 

and by thinking abt that is just enough to make me smile again :)





n hari ni! I had such a great time with my babes. last minute plan la kot sebab Mimah ni habaq mai dgn aku pun pukul 10.45, padahal pukul 11.30 pg dah  nak gerak Mines. anyway kami dok tawaf Mines tu dari pukul 12 sampai la pukul 5 lebih petang. dok borak borak borak. Mimah p cari barang dia, Ungku teman, aku lepak dgn Nad. borak cite lama. thanks la Nad sebab kau buat aku rasa yg lelaki yg pernah ada dlm hidup aku mmg tak worth it.. hahaa it did help! :p n then kami makan sushi..








but surprisingly ada someone informed to me just now yg kedai tu serve alcohol dalam sushi dia. rasa nak nangis. wallahualam la sebab bila aku buat research just now, pihak restoran tu deny semua statement.. tp tah la kan. even sushi king pun aku dah lama stop makan sebab waswas :( aku tak tahu.. tp kalau betul la ada alcohol mcm mana :'( forgive me, ya Allah....................................

pasni bab makan jgn ambil remeh. makanan tu nanti turun ke perut, jadi darah daging. ingat lg dulu pergi makan TGI Friday's dia letak alcohol dalam steak dia. nasib baik waiter dia inform awal2. kalau tak........ haih next time makan mamak jelah. 

hmm anyway! dalam masa terdekat ni, aku nak mula buat sesi cari kerja. maybe dekat2 rumah jela kot since kereta tak dak.......................... okay till then~~





2 comments:

Adora Kamalia said...

Salam, sweetiee. Sorry tp akak noticed ada chatime tuuu. Tp akk ada check dgn jkim, chtime and coolblog tk dpt logo halal from jakim, :( hopefully awak tkde kecik hati or makin susah hti dgn statement akak ni

yanamia said...

hmm.. coolblog pun tade........... chatime pun................