Thursday, June 20, 2013

chillax brother


penat jugak asyik bersedih hati je. ish. ni bukan diyana! mana pergi diyana yg ceria, kuat joget, melawak tak tentu masa! mana pergi diyana yang itu!!!!!! *nada histeria* hihiks. tu haa muka eksaited mcm kt atas tu. 

i don't think it's a crime for being sad 'once in a while.' (padahal dah nak dekat sebulan emo memanjang) uhuks i olls rasa i olls sakit balik lah. kan i olls selalu kata... i olls tak leh banyak fikir, sedih2 nanti sakit :( seksa tahu sakit ni.. takpelah... I'm not alone........ hanya Dia yang mengerti keperitannya. sobsobs. k sedih pulak tetiba.

aku rasa pelik lah. aku tak tahu apa yg menyebabkan aku sibuk sangat lately ni.... nak kata kerja, mana ada.. k lah aku mengaku......... aku kerja sebenarnya.. kerja jadi bibik separuh masa.. utk bulan ni sahaja. sebab kak wati a.k.a pembantu rumah yg datang kemaskan rumah sekarang balik indon, so aku la kena replace kak wati.. sapu sampah, mop lantai, basuh baju, iron baju, cuci toilet.... cuci toilet paling best! zaman kanak2 riang dulu, cuci toilet siap anggap toilet tu macam kolam. dok seret badan sana-sini dalam jamban. macam la toilet beso sangat nak main dalam tu -.- sekarang i olls dah insaf, alhamdulillah. last week cuci toilet sampai terluka jari... excited sangat pegang berus jamban agaknya. masak? well alhamdulillah tiap kali masak mesti ayah puji kemain melaung. 'sedapnya mira masaaaaak! pergh!' padahal masak sayur je. hihiks. entah2 beliau bodek aku je ;) 

sekarang ni tengah berjinak2 dengan bisnes... dari kecik lagi sebenarnya dah berhajat nak jadi businesswoman yg berjaya... *kononnya* ala bisnes kecil-kecilan je.. esok i olls upload gambar tudung i olls nak jual. sape modelnya? aku la! jimat bajet. nak suruh adik aku, Hazmi my baby boo jadi model nanti kalah pulak aku. jatuh saham aku. antara contoh selendang, tu haa kat atas tu. semalam dah photoshoot dah. tinggal nak upload. tunggu masa yang sesuai. kena ada strategi. cewahh. n inshaaAllah 29 & 30 jun jugak aku n Ika akan bukak booth kat sebuah mall somewhere in Damansara.. nak habaq mai kat u olls tapi segann............ wish us luck ;)


haih diyana yang pelik, sila lah kembali ceria seperti dahulu.

No comments: