Thursday, June 27, 2013

Photoshoot with Az-Zahrah Muslimah Fashion House

assalamualaikum :)

dah hampir dua minggu berlalu sebenarnya.. tapi aku dok tunggu official picture from pihak butik sendiri.

okay sebenarnya pada tanggal 15 Jun lalu, aku masuk contest. pertandingan nak cari model tudung. tak dirancang sama sekali dan aku join pun sebab si Ika buah hati aku yang ajak. selain drpd nak cari pengalaman, nak rasa mcm mana bergaul dgn kelompok yang luar drpd kebiasaan. selama ni pun, kalau ada photoshoot, aku buat dalam kalangan kawan2 rapat sendiri. make up, kawan baik sendiri yang sponsor. photographer pun dalam kalangan kitorg jugak. tak lah segan... 

and I can conclude yg it was such a nice experience. kita jumpa dgn orang, bergaul dgn pelbagai peringkat umur (even most of the time aku lg suka duduk diam). Diyana Amirah ni memang akan kelihatan sgt awkward bila jumpa dgn orang for the first time, which i think, not gooood sebab kena prepare bila kerja nanti. nak2 lagi kalau tetiba aku kerja bahagian Human Resource. communication skills kena superb. asal tetiba cakap pasal HR ni ahakss. ala kerja apa2 pun communication skills sangat penting.

ada dalam 6 org yg bertanding sama. dua orang dah kahwin tapi still kiut miut. cikgu pun ada! hihiks. aku n Ika paling muda. awal2 jumpa dorang semua, semua kata aku n Ika kembar. ada gak yg cakap, 'eh korang adik-beradik ke? Ika kakak eh?' THIS!! FTW! hahaa aku muda drpd kau, Ika! hahaa. sepanjang photoshoot, yg lambat sebab make up. estimate time utk sorang make up dalam 45 minutes. lama. memang lama. sebab make up dia mmg tebal, kira style orang nak kahwin. tp aku suka sangat kakak yg make up kan tu. sepanjang dia make up kan, aku dok sembang dgn dia. aku ckp la aku tak pandai make up. pastu kakak tu cakap muka aku dah bersih, tak payah make up pun takpe. pastu, nk dijadikan cerita, dia kata aku untung sebab aku dapat eye shadow mahal. m.a.c. org lain dia pakaikan biasa2 je. uhuks. tak perlu kot nak cerita. nak beli make up memahal utk diri sendiri belum mampu lagi. ihikss :p aku anggap ni rezeki first timer :p

lepas muka aku dah ditepek, aku tengok kat cermin....... memang terkejut beruk. aku straight away cakap, 'I don't like what I'm seeing now...... This is not me...' memang aku cakap sorang2 depan cermin. sambil rasa takut yang teramat sebab muka aku lain sangat. tak tak. bukan aku tak suka kakak tu make up kan. I superbly love her touch, her artwork. sebab smooth, kening pulak dia pandai gilos buat. mata lagi lah. combination of colours utk eye shadows. lawaaaa. semua org kata eye shadow aku cantik. cuma.. aku rasa takut tgk muka sendiri. I looked superbly maturer, older. uhuksss. 

oh, photoshoot ni diadakan di Taman Botani, Putrajaya. nak dijadikan cerita, waktu tu ada event garden wedding pulak. memang ramai gila manusia. ada sorang manusia yg lalu-lalang siap cakap, 'eh patung ke dia ni.' wahaha lawak gilos waktu tu. n lepas tu terus photoshoot.. ada dua org photographer. photographer yg sorang ni mcm pakcik sikit so aku mcm tak segan sgt dgn dia. siap buat lawak. tapi yg official photographer ni abang. aku mmg segan lah, dia pun suruh aku tak payah segan. shoot dgn aku kejap je.. aku tak byk cekadak, tak byk songeh. dia suruh pose, aku pose. tp mmg mostly, 'awkward poses'. nasib kak Yat ada. kak Yat tu owner butik ni. dulu dia model juga... muda2 dah jadi peniaga berjaya. bestnyeww.

to be honest, aku tak sure aku boleh get along dgn bidang ni ke tak.. so aku tak expect much. ada rezeki, ada lah. nak gain experience aja. n it's all based on luck anyway. kami akan di'judge' based on orang ramai, dan juri2 sendiri. 20% from votes daripada public, 80% from judges. 

kalau rajin, mohon lah like link ni :)

http://www.facebook.com/AzZahraMuslimahFashionHouse?fref=ts

ni official fanpage butik ni.

:)


oh! vote for my dearest Ika jugak! dia cantik sgt bertudung, mashaAllah.. 

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=542469422479457&set=a.542469372479462.1073741836.508580962534970&type=3&theater

so here gambar lain2 ,

gambar sebelum mekap ditepek dengan ganasnya di mukaku yg suci murni ni. ihiks k perasan.

 


gambar selepas muka ditepek............ kbai.







lawa lagi aku tak mekap :p 


No comments: