Tuesday, July 16, 2013

so in need of getting distracted

assalamualaikum,

let's say, alhamdulillah for everything.. atas setiap satu kesulitan, pasti ada jalan penyelesaian kan? apa yg aku kena buat sekarang, usaha, mohon petunjuk, doa. n yeah, I don't think aku akan pergi further studies kat Sabah, yet I'm still looking for a sign and as for now, I'm still clueless. this is exactly what I felt a year ago. tak tahu nak sambung belajar apa. just ikut flow. tapi itu dulu, sekarang lain. degree is a  major thing. degree ni lah nk guna utk apply kerja. okay okay. kerja tu belakang kira. belajar dulu. rezeki ada je kat mana-mana.

aku anggap ini salah satu ujian terhebat utk aku. nak mengadu, Allah je tahu. ramai yg beri kata2 sokongan. terima kasih, semua. sayang semua ketat2 padat2 mampat2. uhuks. btw, aku tiba2 rasa nak sambung belajar in business. aku memang minat. private universities pun merata-rata offer course business, kan especially area KL. tak salah kan budak sains lari belajar bisnes? sebenarnya aku malas nk dgr org berkata-kata. suka hati aku lah. aku yg nak belajar. tak perlu kot nak pandang serong. nasib baik lah aku ni jenis tak berapa nak kesah apa orang kata.

to be honest, aku agak terganggu. kawan2 lain semua dah nampak dah jalan dorang. IPTA. aku pulak, semua masih samar2. aku tak salahkan takdir, nauzubillah, janganlah. kalau ini sudah tertulis, aku terima. aku tahu setiap satu perkara yg jadi, ada hikmah yg tersembunyi. mungkin sekarang aku tak nampak lagi. tapi good things will come to those who wait, kan? belajar kat mana2 pun sama je. janji Lillahi ta'ala. lagipun aku selalu fikir... hidup ni sementara je.. nak kejar apa? kalau nak kejar duit, harta, pangkat, bukan boleh bawak masuk kubur. lgpun aku ni perempuan.. kalau ada jodoh kat dunia, suami aku suruh berhenti kerja, kena ikut jugak. ceh, aku tak habis2 fikir jodoh. ni memang dah jd hukum wajib kahwin.

tapi hidup kena teruskan, tak gitu? Arep, kawan baik aku kat Palam ada kata, 'Beribadah umpama kita mati esok. Kerja mcm kita hidup 1000 tahun'. so true. so wahai diri, la tahzan, la tastaslim. jangan bersedih, jangan putus asa................. :)

tet.. sekian. wassalam.



oh, alhamdulillah saya dan seseorang tu dah berbaik semula. kawan sahaja. syukur sangat, rasa mcm nak  nangis. lepas segala beban atas bahu selama ni. wish you happiness n success, dear friend.


No comments: