Friday, August 30, 2013

for the last time.. konon

assalamualaikum,

hari ni, awal2 pagi dah gerak KL, konon nak shopping barang masuk universiti.. sampai rumah pukul 8.30 malam, tengok2 ibu dah tidur. ibu memang selalu tidur awal, selalunya lepas isyak. now aku dah sebak sebab tak jumpa ibu sehari suntuk ni. lepastu online fb, ada notifications. ibu ada like statuses aku. ibu rindu aku ke :( seeeeeeee........ ni baru sehari.. nanti naik universiti nanti confirm aku homesick macam awal2 duduk Palam dulu... :'( rindu ibu.

tak kesah lah kau nak cakap aku ni anak mak ke anak manja ke apa. memang itu realitinya.......

ibu selalu cakap yg dia nak anak2 dia duduk dengan dia je.. mesti ibu rasa sunyi kan? nanti kalau adik kecik aku masuk universiti pulak, lagi la sunyi. nasib baik Hazmi baru form 2. okay sedih. salah satu sebab kenapa aku tak nak kahwin awal adalah sebab aku nak duduk bawah ketiak ibu ayah lagi. lepastu ibu cakap one fine day nanti aku kena ikut suami aku jugak...... tak ready lah. :'/ 

*tet* *lap air mata*

hmm hari yang memenatkan.. tapi berbaloi! sebab setelah sekian lama tak jumpa kakak angkat tersayang, hari ini dapat jugaaak ketemu :') last time jumpa kak Azwa waktu form 4 dulu. lepas tu contact sekali sekala ajaa. alhamdulillah. thank you Nad sebab memahami ke'excited'an aku nak jumpa akak n teman sekali :D

we watched City of Bones, instead of This Is Us 1Direction.... sokay sorite. nasib cerita City of Bones ni seronok and 'awwwwh' and tak membosankan. btw, sekarang ni GSC sangat bagus okayy. sempena hari kemerdekaan, GSC Cinema akan pasang lagu Negaraku before movie starts. nak dijadikan cerita, waktu muzik Negaraku tu berkumandang, orang depan aku buat dek je tak nak bangun. bila dia tengok belakang and nampak semua org bangun, baru dorang dua ikut sama. serious ah kalau dia tak bangun nyanyi lagu Negaraku, aku sound straight forward mcm ni, 'awak berdua ni teringin nak kena buang negara ke?' hahaha opps sorry. darah ke'pengawas'an waktu zaman sekolah dulu masih mengalir dalam blood vessels.

then shopping time! kasut dah ada, beg dah ada. lega baq hang. alhamdulillah.. mostly barang2 stationery semua pakai yang lama punya. notebook pakai apa yg ada and etc. malas nak membazir. cuma... rasa macam tak seronok sebab beli kasut flats.. aku actually aim nak beli yang ada heels even 2 inch ke i dont mind at least pakai heels. tapi berkenan kasut yg semua rm100++ -.- malas nak beli mahal2 sebab selalunya kasut yg aku pakai tahan kejap je.. kaki bapak gergasi la kata kaaann hihiks.

jam Bonia aku yg terputus dua still x baiki lagi... beli  jam rm10 lah buat back up nampak gayanya. hmm aku ni sebenarnya kena pakai barang cikai2 je sebab ganas sangat. beli handbag mahal pun end up terkopek la apaa laa jugak... waktu kecik2 dulu kaaan, tiap kali ibu belikan rantai or gelang emas, mesti terputus. even ibu belikan yang kemain tebal, still putus. sebab tu aku x suka sangat aksesori... kahwin nanti tayah la rantai emas bagai... cukup senaskah al-Quran. CEWAHH KEMAIN NYAH

okay nak tido. penat. nanite :*












ikan kekek mak iloi iloi~

2 comments:

Anonymous said...

mulut tu tak payah over sangat ye! xoxo

yanamia said...

haha :p xoxo