Wednesday, August 14, 2013

melalak menyanyi hmm

you know what's the hardest thing to do?

to leave thg that you used to loveeeee doing it.

God knows how much I love singing. to grow up as a kid who participated in a lot of singing competition, especially with my partner, Hannani, it wasn't easy to quit.

sedih. ini ujian sebenarnya.

whenever I watch cover songs in Youtube, there's like something that triggers me to keep posting covers and bla bla. alhamdulillah, aku tak pandai main any instrument, though bfr this mmg dah nyaris2 nak beli gitar and belajar. sbb aku tau, once aku dah pandai main gitar ke apa, memang habislah. tak boleh nak bendung dah perasaan nak melalak tayang suara kat pelosok dunia. Nani faham aku xnak nyanyi dah.. dia pun dah tak menyanyi mcm dulu. baguslah. hope istiqamah gamaknya.

suara itu aurat. everyone knows that. and even if someone has fully covered her aurah by wearing loose clothes and hijab frm head to toe, and bila korang tgk and wonder why this girl tak quit singing padahal itu aurat. susah sebenarnya. susah sangat. aku percaya deep down inside their heart, mereka mmg nak quit. cuma maybe they're at their peak of success and they believe that someday populariti mereka akan merudum and waktu tu mereka quit lah. kot.

nak lepas gian melalak? mengaji la mcm org masuk musabaqah tu. hahaa tapi serious la susah sangat, compared to menyanyi. tp seronok. so much better than melalak kat pusat karaoke. kdg2 aku p jugak lepas gian karok dgn bestfriends or abang kesayangan aku sorg tu. tahun lepas kalau ada wedding reception je mst aku duet dgn pakcik2 aku. kena paksa -.- skrg dah malas nk sporting mcm dulu. oh ibu ayah abang adik-beradik aku actually mmg strictly tak kasi kakak dia menyanyi. cuma saya kepala batu. dulu lah. haha.

takpelah, once dah kahwin nanti, aku nak annoy husband aku.........

hmm ni la tetiba je post blog pasal topik ni, tah kenapa. padahal suara mcm katak puru je haa :p


tapi nani tak delete lagi covers lama kat youtube. *facepalm*

4 comments:

Dhiya Ikhwanuddin said...

Yanaaaa, sy penah tgk cover Yana di youtube. Suara sgt sgt best lah! Hehe tapi aah, mmg susah nak stop benda yg dah terbiasa buat.

Doa yang terbaik. Istiqamah. Niat dah sgt baik, mohon dipermudahkan.

yanamia said...

DHIYAAA MCM MANA DHIYA JUMPA ?!!

hahaha aduyai kawan tu tak private2 lagi smpai skrg. risau je :3

nuruljannah said...

Jumpa diyana tdi kat Mid :)

yanamia said...

kenapa tak tegur......... :(