Saturday, August 17, 2013

trust and belief

assalamualaikum,

tick tock tick tock. time flies. I guess everyone is busy preparing themselves for the registration day. the day when they've finally stepped into a different world, new surrounding and so on. 

aku dah tak sedih macam dulu. walaupun aku masih rasa masa depan aku sangat kelam, aku masih lagi teraba-raba cari tempat utk berpaut, aku masih lagi menunggu keputusan yang tak pasti, perkara ni tak buat aku bimbang mcm sebelum ni sebab aku tahu ada rezeki aku dekat tempat lain. maybe bukan IPTA, tapi IPTS. apa bezanya pun? 

tapi tipu lah kalau nak kata aku tak terasa hati... memang aku ni dah jadi topik hangat tiap kali org datang beraya kat rumah. some of them ada yg nak tolong, as in banyak cara lah. aku just tunduk, senyum and cakap, 'ada la rezeki kat mana-mana'. ayat pasrah. 

somehow rasa nak kahwin sekarang. serious talk. duduk rumah, belajar menjahit, cari modal nak buat bisnes kecil-kecilan dulu. otak aku ni kalau bab fesyen mmg nombor 1 la semangatnya. tapi aku nak la yg menepati syariah.  labuh2, tapi baju tak  macam mak orang. up to date tapi sopan. pergh seronoknya laaaaah kalau boleh design baju sendiri. hihiks okay i olls dah mula berangan.

tet.

just now, I was scrolling down Mesir Kini fanpage in Facebook. banjir abeh muka ni bila tgk semua video n statuses. lepas tu mula lah fikir benda yg tak sepatutnya. each time kalau sedih, mesti bersangkut-paut dgn benda lain. ya Allah. and as always, tiap kali aku on laptop, penuh tab aku bukak; facebook, blogger, tumblr and youtube. tgh sobsob sorang2 tiba2 aku ter click dekat tumblr and terus jumpa ni ..........












HASBUNALLAH WA NI'MAL WAKIL. ALLAHUAKBAR.

cukuplah hanya Allah bagi aku. cukuplah hanya Dia bagi aku. aku sedih dgn perihal dunia yg sementara, aku sedih bila aku rasa kesepian, padahal sepatutnya aku tahu yg cukupkan diri aku, yang buat diri dan hidup aku sempurna ialah Allah sahaja, tak perlu yg lain. Allah......
aku perlu jadi kuat mcm org di Mesir, Syria sana. mereka kuat. terlalu kuat. kadang2 kena muhasabah diri. jgn asyik ingat ujian yg Allah beri tu besar. Allah x kan uji sesuatu yg kita tak mampu tampung, kan?


alhamdulillah. aku lebih kuat. x macam dulu. rapuh.





1 comment:

amila said...

terima kasih ats prkongsian..(⌒_⌒)