Friday, August 30, 2013

Nur Adila,

baru nak taip 'assalamulaikum' air mata dah bergenang terus. anyway this post is specially dedicated to my bestfriend, Adila. for those yang tak nak baca sila tekan X di atas belah kanan anda. maceh.

wahai sayangku intan payung,

I know after this we'll go on our separate ways, meet new friends, dapat roommates baru which I do admit, it breaks my heart every time I think abt it. kau tau jela kan macam mana aku jeles bila kau baik dgn someone. haaaih bila lah nak matang diyana amirah oi~ actually aku tak lah jeles. tapi first impression sangat laaaaah memberi kesan utk aku tentukan sama ada aku akan suka someone tu or not. or maybe tu alasan aku je........ hihi.

kau always ada special spot in my heart even before kau masuk 5Alpha dulu pun. though kita rapat on and off, aku still assume kau as one of my bestfriends sebab entahlah. kita kan satu geng. korang semua bestpren aku. wehh banyak sangat kenangan, okay. macam mana ni. sedih ah kalau ingat. aku dari pagi tadi time masak asam pedas ayam, siang sayur lah apa tetiba teringat kau terus menitik ayaq mata ni. WHY DIYANA WHY! 

masa form 5 dulu, perangai macam budak2 lagi. ingat tak aku merajuk sebab Arep tetiba sakat and cakap aku bukan kwn yg baik. aku marah Arep tapi kau kena tempias jugak. lepastu ingat tak kita pergi toilet berjemaah n glupp glupp sama. n ada one time masa SPM lak tu!! masuk toilet lelaki! nasib sempat! hahaa :') n ingat takk kita lari macam babun lepas kandang bila loceng sekolah bunyi? kau dgn beg hitam londeh kau, aku dgn beg coklat beso lari dgn semangat sebab nak jadi budak keluar plg awal dr kelas. lepastu bfr balik hugs n kisses dulu. kalau tak, rasa tak sempurna hari2 aku. haha kemain.

n waktu kau cakap kau nak pakai tudung, aku macam sebak gila menangis macam hape sbb doa aku Allah kabulkan jugak. padahal kau ada cakap dgn aku yg kau risau masuk universiti nanti, tak tahu nak pakai baju apa. lepastu, ingat tak lepas sekolah kita beli pisang goreng lepastu photoshoot tepi jalan sebab aku seludup bawak phone sony pink aku diam2 tu? kelakar lah. sorry Dila. kita mmg byk kenangan tapi sejak aku sakit ni, aku susah nak ingat benda lama :'/

and waktu sekelas, kita selalu sgt all of sudden nangis sama2 sebab sedih nanti masuk universiti lain2. aku ingat lagi. entahlah, I think we both ada fear yg sama.. kau tau kan apa.. lepastu kau cakap last2 minute kau tukar nak masuk Palam sama aku. aku mcm terkejut gak sbb bfr tu kau ada ckp nak masuk Palam tp aku kept convincing kau suruh amek apa yg kau nak, jgn sebab aku. tp tipulah aku x happy kan bila kau decide pergi Palam. alhamdulillah, dapat sebilik dgn kau for almost 10 months, n dapat lg housemates satu kepala, seronok sangat. xkan lupa.

sorry Dila. aku sakat kau teruk sangat. ikut kepala angin aku je. ingat lg time aku dgn kau gaduh, aku perasan kau sobbing malam2 tapi aku buat tak tau je. ego sgt aku ni. aku tatau kenapa kau sedih. jahatnya aku ni. lepastu bila aku balik dari group discussion, kau tegur aku mcm biasa, aku just ckp 'hmm'. jahatnya akuu. jahatnyaaaaaaaaaaaaaaa aku. :'( tp bila waktu aku kena dumped, aku balik dari Setia City Mall, kau tanya aku ok takkk. aku just ckp, semua dah settle n then kau hug aku n aku break down to tears.. mcm drama.. hahaa. somehow bila kau hug aku, aku rasa semua beban atas bahu aku berkurangan, semua kesedihan aku tu hilang sikit sikit.

aku mesti rindu kau sgt2 nanti. aku mesti rindu nak buat muka hodoh dgn kau. aku mesti rindu nak tgk muka seposen kau sbb nak aku urutkan kau. aku mesti rindu nak cerita semua benda tanpa batas dgn kau. aku mesti rindu nak tgk kau tidur takde bantal. tidur statik tak gerak2 macam robot. hahaha :') aku sayang kau la Dila. aku sayang kau sebab kau selalu ingatkan aku. selalu suruh aku jgn layan lelaki, selalu ingatkan aku solat, selalu ingatkan aku itu ini. 

sayangku, semua org ada jodoh dia sendiri.. aku tahu mmg susah utk kau. ujian kau berat, syg. tp percayalah nnt akan ada org yg terima kau apa adanya. Allah simpan utk kau. memanglah bila ckp pasal jodoh automatik rasa sedih, tapi mcm aku selalu ckp, si dia akan dtg tepat pada masanya bila Allah izinkan. jaga kesihatan kau, jgn buat aku risau. cuba lah minum susu sikit utk tulang kau tu jugak. kesian aku tgk kau dulu sakit belakang je selalu. n biarlah orang nak ckp apa pasal kau, pasal kita. Allah sentiasa tahu niat kita. hati kita Dia je tahu, kan? manusia will keep on judging x kira lah bila kita susah ke senang. biaq p dorang. 

n if life treats you bad, you can count on me. aku kan pendengar yg baik. konon~ n kita kan ada geng Jebons kita jugaaaak. skrg kau ada target kau, n aku pun ada target n mission sendiri. let's strive together, syg? this time, kena buat betul2. 3 tahun lebih tak lama pun.. pejam celik pejam celik dah habis belajar. nanti penat bekerja pulak. sedih jugak kannn bila kena tinggalkan science subjects, tp what to do.. sains tak suka kita ah Dila. bawak diri ah cenggini.

sorry Dila if aku busy nnt waktu degree. maybe aku x contact kau ke apa tp serious dow if kau text ke call aku akan respon. jgn ingat aku lupa kau pulak. n if kau jumpa kawan yg so much better than aku, yg lg faham kau, then baguslah :) at least, there'll be someone yg boleh tgk2 kan kau. haduihh chill baby chill. love you, Dila lillahi taa'la. Imma miss you the most. xx













goodluck syg in whatever you do. don't push yourself too hard, okay? all the best dkt UITM Shah Alam and Seremban nanti, inshaaAllah. mana tahu one day nnt dapat kerja bank sama dgn kau en. panjaaang jodoh kita la mcm tu hihi ameen ameen ya Allah. sayang kau. xx

No comments: