Thursday, August 1, 2013

recently,

assalamualaikum and hi ;)

alhamdulillah these past few days were great! kalau tak abadikan kenangan terindah dalam blog, rasa macam rugi pulak. shiann baby diaryana ni lesu je tak dihiasi dengan gambar2 kenangan. cewah~

26 Julai 2013

memang tarikh keramat ni sama sekali one of the happiest days in my life. alhamdulillah sangat. tak sia-sia nak pecah kepala organize class gathering alhamdulillah. aku n Nadiah yg tukang fikir semua. ingat senang ke nak kumpul ramai2 setelah hampir dua tahun habis sekolah? masing2 dah busy dgn hidup masing2. aku pulak since tukar phone baru memang nombor kawan2 sekolah mostly dah hilang. tehee sorry. yet nevermind, as we planned, everythg went well :)

waktu sampai2 je Texas Steak House, aku ternganga sebab meja panjangggg gila. aku deal dgn manager restoran tu yg maybe 25 org yg datang, tp aku rasa almost 30 orang atau lebih kot. seronok sangat tahu bila dapat tgk muka2 kawan lama yg dah lama tak jumpa. memang awkward awal2, nak tegur the guys especially and I was like 'hi korang.. okay bye...' hahaa apa lah diyana ni. I didn't manage to talk to each one of them sebab terlalu ramai. sempat borak dgn Liana Amir, baby Zira, Yo, Haziq Asyraf, Amer salim si poyo yg tak habes2 puji aku kurus hahaa and Farid! seronok sangat :D yg lain tu aku tegur ala kadar jelah. takkan nak tawaf meja yg kemain panjang... segan :3

semua perangai tak berubah langsung... Haziq still macho n gentle mcm dulu. Farid still kelakar. dia cerita pasal pengalaman dia kerja kat five star hotel as a beginner chef. seksa katanya. tp skrg dah quit kerja n sambung study. Liana still ayu. geng2 Yo still kecoh riuh mcm biasa. Amer still kpochi. Izzani Kamal Amir Zubri still diam2 ubi berisi. Shaufi lak tak ingat nama aku siapa..  hahaha :') such a nice feeling tahu.. actually, ni bukanlah official class gathering. at first, nak buat Alpharians '10-11 and Kualitians'09 punya gathering but ramai juga dari class Beta. tp tak kesah langsung sebab the more the merrier tak gitueww? hihiks. n pasangan sehati sejiwa class aku dua tahun lepas still panjang lg jodoh...... comel la mereka :') kahwin cepat la... hihiks.

ramai yg dah balik time ni. so cuba kira ada berapa org secara tidak keseluruhan. tehee.








entah bila lah nak jumpa lagi...... nanti ramai yg nak fly dah.. sedih. takpelah, umur panjang, kita jumpa lagi :') oh. agak terkilan Dila, Bella, Azah, Senah, Akmal, Aza n the geng tak join sama.. hmm. n sorry kalau tak terajak. ramai sangat. aku ajak pun randomly and suruh dorang spread sahaja. uhuk.


27 Julai 2013

berbuka puasa dengan TheBonts pulak! aku panggil dorang Jebons je hihiks. kami ada 10 orang. 9 perempuan, 1 lelaki. lelaki tu siapa lagi kalau bukan Apis. Apis tu dah mcm bouncer and guard kitorg dah haha :3 lemme introduce you my baby Jebons ;)

Iman sayang :*

Tiqa sayang :*

Fiqa sayang :*

Nana sayang :*

Didi sayang :*

Nani sayang :*

Daina sayang :* 

Kiki sayang :* (in the middle. boypren dia kt sebelah body guard dia cam bese uhuks)

n Apis :* 


pekena nasi arab kat Barada. aku waktu ni mmg tak energetic langsung... takde mood sebab extremely lapar. imagine la.. selama ni aku makan nasi mmg sesenduk je. tp sebab lapar sangat, licin satu pinggan. ihiks :p










sayang u olls ketat2. ukhwah fillah abadan abada inshaaAllah :)

tah kenapa aku nampak gemuk gila dalam gambar2 ni. haha :3



29 Julai 2013

hari Isnin pulak berjimba dengan Adila my girlpren kt OU. kesian dia. aku suruh dia teman cari kasut.. seawal pukul 9.45 pagi dah gerak, tapi sampai dalam sejam berikutnya.. biasalah kay elle kannn. jam je memanjang. mission mencari kasut raya berjalan dgn tidak berapa nak lancar. pergi ke sana ke mari tapi tup tap tup tap, takde kasut yg berkenan di hati. sedih sebenarnya.. :( ended up beli seluar F21 je... then balik :( whyy oh whyyy. memang ada pasang niat nk pakai kasut tahun lepas je sebab kasut tahun lepas baru pakai sekali dua. hihik tp tinggi sangat la, x balance :/ okay lah okay. pakai flats jela.






30 Julai 2013

misi jalan2 cari tudung raya pulak daaaah di Jalan TAR. ahaks ;) thanks Nadiah and Laila sebab teman ;)
oh percaya tak, pukul 9 pagi dah gerak dari rumah. sampai2 elok2 pukul 10 pagi... kedai pun x banyak bukak lagi. setelah dua jam lebih berjalan2 tak ingat dunia, kami pun  pulang. okay la Jln Tar mmg murah pun kalau nak compare dgn tempat lain... aku rembat 3 shawls n satu baju kurung je. total rm100. MURAH KAN?! AAAA NOOOO WHYYY. wahai duit, turunlah dari langit! hihiks.

then gerak KLCC. konon nak cari kasut tapi.. frust lagi.. hahaa diyana oi. cukup2 lah tu. okayy




tapi kan.. tahun ni sebenarnya mmg paling ala kadar lah.. kalau nak compare dgn previous years, baju raya nak dekat 4, 5 helai or more.. tahun ni biasa2 je.. entahlah. feeling nak raya takde langsung. skrg tgh fokus nak cari malam lailatur qadar....  

Allahumma innaka a'fuwwun, tuhibbul a'fwa fa'fu a'nni. 

moga Allah temukan kita dgn malam tersebut ya. amin amin, ya Allah.

No comments: