Monday, August 19, 2013

tak takut gemuk ke :/

assalamualaikum !



risau tengok pipi makin naik balik............ apa tak nya.. waktu puasa yg patutnya berat turun beberapa kg, tapi tak turun2, malahan naik 1 kg. ni raya lagi lah......... noo.................. :'( 

dah sedar badan nak naik balik tapi still melantak ibarat tiada hari esok. semalam p open house cousin ibu dkt Shah Alam. pilot, ada seorang isteri cantik dan sejuk mata memandang dgn tudung labuhnya, anak 6 org, rumah 3 tingkat ada swimming pool tertutup belakang rumah. pergh. mana nak cari pilot sorang jd pak sanggup nikah esok hari juga? hihiks k main aja deh.


lepas makan nasi tomato sesenduk dgn ayam dua ketul, i olls pekena kambing black pepper ........ mushroom soup and garlic bread.... pergh. sekelip mata abeh.

ice blended. 4 kali adik i olls beratur nak pekena ice blended.

askwem goweng nyummehh. 


tapi disebabkan aku sakit tekak, semua yg berais aku ambil flavor vanilla sahaja. oh vanilla helps in decreasing and soothe the inflammation (maybe some of you guys tatau en) uhuk. 

*buah hati muah muah akak*


lepas tu, p beraya rumah pakcik makcik pulak pekena nasi arab dgn mee kuah. balik rumah menggelupur kekenyangan sampai ke malam. 

yang tengah tu my cousin yg study dkt Mansoura Egypt. hmm. kesian tgk students kita kat sana.. entah mcm mana lah nasib dorang nanti. just pray, wait and see jelah.


serious lah.. badan aku ni kalau tak jaga, naik kemain cepat.... ingat lg ada kawan aku ckp. 'kau nak diet buat apa. nanti pregnant gemuk balik.' -.- tak membantu langsung hahaha pregnant tu lagi beberapa tahun punya cerita. before kahwin kena la jaga badan, tak gitewww? yg penting, nak sihat. sihat as in fizikal dan mental lah, inshaaAllah.

so.......... aku kena baca balik old entry pasal tips2 diet aku dulu lah cite dia skrg ni. 

muka tertekan kena diet balik. kboi. assalam.




No comments: