Thursday, October 10, 2013

assalamualaikum,
sigh

ya Allah, permudahkan semuanya ya Allah. life's getting harder, but I'm getting stronger. ececey. I just... miss home. rindu sangat. esok malam inshaaAllah dah boleh balik rumah. cuti mid semester for a week. cepat kaaan? naik cuti lagi hectic lah hidup i olls cite dia. nevermind. bring it on. 

last week and this week dah start first test/ quiz. so far, inshaaAllah baik2 sahaja and alhamdulillah on the first economics quiz, I managed to get 100%. sebenarnya nak tergelak sebab quiz open book. should be ramai je dapat 100% tapi rezeki aku agaknya yg bernasib baik dapat betul semua. hmmm. lepas tu budak2 class kemain bahan kaw kaw. apa salahku.. 

personally I think that principle of economics laaaa subject paling tough. even before quiz started, tahan nangis je sebab tak faham. diam jelah. naik2 cuti je nanti ada mid exam and assignments masa cuti tak payah cakap la banyak gilos. and oh, utk unikl, most of the subjects, 60% is based on carry marks and only 40% for finals. wee wee that's why aku belajar. learn from mistakes waktu kt Palam dulu. tak kesah la org nak label aku 'diyana seratus' ke 'kaki buku' or bla bla.

enough la cakap pasal belajar.

just wanna share with my readers that bilik aku dkt Bangsar ni ada 'benda'. I shouldn't write it publicly and normal la mana2 mmg ada benda tu. twice dah kena baca yasin dalam bilik ni. aku kena kuat. aku kena kuat. aku tak nak sakit lagi. aku tak takut. Allah ada. sentiasa ada. first kali benda ni jadi, aku takde kat bilik sebab balik rumah. keesokkan harinya baru ada classmate yg terlepas cakap. yg baru2 ni pulak double teruk. aku rasa nak marah je jin tak guna tu tp risau pulak kalau emosi tak stabil nnt aku kena tempias. simpang.

it's just that.... tak nak roommate aku kena tukar bilik. sedih lah sebab ktorg dah rapat :( 

ish bunyi construction ni bising bebenor. nak tido pun tak boleh.

sabtu ni nak p Penang weehoo~~~ jalan2 cari pasal with le familia. ya Allah rindunyaaaaa ayah ibu abang helmiii babyyyyyy tokmak!!! okay ada lagi sehari je! hihiks.



No comments: