Friday, November 1, 2013

ubis-ian

bismillah..

dekat UniKL ni banyak nama timangan aku. 'diyana 100', 'diyana 9.5', 'diyana asasi', 'mok', 'diyana skema' and etc. I don't mind people calling me that, though somehow it bothers me a bit, but most of the time aku amin kan je kalau panggilan baik2 walau nada menyindir hahaa. I don't mind bcs I'm being myself 24/7. manja terlebih? aku lettew. nak jadi diri orang lain? aku tak reti. sabar jelah. bila kena sakat macam tu, maksudnya dorang selesa lah dengan aku. kan kan kann?

hihi. alhamdulillah so far so good. studies semua okay alhamdulillah. midterm pun alhamdulillah. aku tak kesah results mcm mana, yang penting jujur even kiri kanan depan belakang dok seronok *sometextmising*. hahaaa tak tahu nak cakap apa dah. normal kata mereka. aku yg dicop skema -.- busy tak payah cakap la mcm mana... balik class kemain lewat. nak rehat pun susah. teringat pulak masa zaman hidup kat Palam dulu. haaaaaaaa I MISS YOU PUNCAK ALAM. nangis. 

so sekarang cuti for a few days!! tak nak pegang buku langsung cuti kali ni! hahahaa kemain rebel. and I have a lot of plans to look forward to :) gotta spend it well. 

hmm ekceli rindu gila nak berblogging mcm dulu..................  hmm.


yeah......my student id card.. muka jetjet omey nak kena lempang.

to be honest, never thought I would continue my studies here. selama ni dok asyik berangan nak masuk UIA, but Allah's plan is the greatest. kita rancang mcm mana,  kalau tak beri, tak ke mana jugak. tapi aku mengaku aku still macam try to adapt with these new changes. it's hard, especially when the moment you feel like nobody supports you from your back, and all you need to do is ignore. I hate comparing things. so aku macam x pernah ambil port sgt pasal apa yg bagus n tak bagus pasal UniKL compared to Palam. 

few weeks ago, I was abt to gv up. seriously. mmg dah decide  nak quit and apply UTP tapi alhamdulillah, tiap quiz and test, I did quite well. it's like Allah is showing a sign, so that I won't give up tau. no no bukan niat nak berlagak oh please jgn fikir mcm tu. it's exciting somehow. maybe He wants to show that I'm on the right track. classmates pun jenis psycho, boleh ngam. cuma dorang tak layan sgt aku nak manja2 ni hahaha rindu pulak housemates kat Palam ....... the girls are all rockerbebehzzz. the guys ada sorang dua je aku rapat. yg lain, bercakap bila ada study group. yg nak mengorat tu mmg nak kena kasi turbo kick.

permudahkan semua, ya Allah. lindungi kami semua, ya Allah. perbetulkan niat kami belajar semata-mata kerana-Mu, ya Allah.

amin..

6 comments:

Anonymous said...

Jom lah masuk UTP :D!

yanamia said...

utp maaahaal :(

Anonymous said...

Tumpang tanya dlu akak blaja asasi kat palam n then smbung unikl ke?

yanamia said...

iye syg :)

Anonymous said...

nak tanya, kalau kita dapat tawaran degree in marketing, tapi nak tukar kos Islamic finance . boleh ke ?

yanamia said...

boleh dik. nnt masa daftar time mggu orientasi pegi pejabat mintak tuka course.