Tuesday, January 28, 2014

perasan

aku.
nama saja perempuan, tapi perangai tak serupa perempuan.

aku tak pakai pencuci muka. bila orang tanya guna produk apa, haa aku dgn bajet alimnya menjawab, 'cukuplah hanya sekadar air wudhuuuuuu' ya habiiibiiiii'. jawapan mintak penyepak. aku tahu tu. bila kengkawan asyik masyuk bincang pasal pencuci muka, haa tu dia mulut aku kemain ternganga. apakah?

aku tak pernah ada minyak wangi. kesian kan? memang dari kecik tak pernah berminat. aku percaya yg aku wangi secara naturalnya. sila muntah. mmg post kali ni post perasantantan. harap maklum. and and aku rasa perfume ni sbnrnya membazirkan duit shj. bila dah besar ni mcm berminat jugak nak beli memahal. tapi fikir balik yg aku takde husband lg, and yeah perfume can really turn someone on , so i decide to stay liddis. beli body spray jelah tu pun x luak sbb pakai time terdesak.

aku tak mcm perempuan lain, spend masa tgk tutorial make up kat youtube. aku suka make up! tapi tak reti. most of the time aku pakai celak n bedak je. upgrade sikit la dari dulu sebab dulu aku x tepek bedak pun. bila dah jadi business student, somehow i feel it is necessary to learn abt all these stuffs. but i dont know where to start... so again when my friends start to talk abt foundation la and all types of bedak la apa laa, aku mcm... i wanna know more. apa apa apa? and most of the time bila aku pergi watson , aku akan berdiri hadap barang2 make up lepastu buat muka innocent tatau which one to buy and end up, balik dgn tgn kosong. haa someone needs to guide me on ths :(

aku x reti mengemas. seriously. bukan sebab malas. i really have no sense of organizing.. adik aku lg pandai mengemas. aku tatau mana nak mula. bila dah room decor ni memang Allah jelah tahu camane nak pecah kepala fikir nk buat apa. it took me almost a week to unpack things, organize them back and so on. tapi mungkin bila dah kahwin boleh la mengemas sikit kot..

but apart from that, I am still a typical 'girl' who cries while watching sad movies, who loves seeing herself pretty well dressed up from head to toe, who goes out shopping when she feels depressed. hmm entahlah. I always think that I'll never be good enough for everyone. aku nak orang terima n sayang aku for the way I am. I really don't know how to fake it. tp kalau jd diri sendiri, aku rasa....... teruk. nak berubah punya susah. so dear my future husband, please do not expect too  much on me. I might not satisfy what you desire, but I will surely try my very best to be the best. ececeyy dah menyimpang :p alamak segan.



motif post ni? tiada.


2 comments:

Zetty Zuharizam said...

haha rilek la yana. zetty pun tak pandai mekap ;)

yanamia said...

hehehehhee......
tp seronok tgk org melawa :/