Monday, March 24, 2014

gettin harder

kosong.

aku rasa kosong. 


assalamualaikum,

genap dua minggu ayah pergi buat selama-lamanya. dan aku masih begini. they see what I want them to see. people see I'm smiling, because I force myself to do so. mereka tak kasi aku sedih. tapi menangis itu perlu sekali sekala. cuma jgn melebih.

so.. aku cuti seminggu. midsem break. it feels empty at home. tapi nasib baik waktu aku cuti ni , cuti sekolah jugaaak. so ibu and adik kecik aku ada rumah. abang pun cuti midsem break. tapi abang and ibu of course busy nak settle hal ayah. banyak lagi x settle.... nak kena pergi mahkamah la apa.. tu aku x faham sgt. but it's okay. aku pun busy. banyak sgt assignments.

semalam family belah ayah datang. ramai la jugak. pak teh, (abang ayah) muka sama mcm ayah. pak teh kata yg sekarang aku dgn abg dah jadi wakil keluarga ayah. sebab generasi dorang dah makin tua. pak teh ckp dia bangga dgn ayah sbb ayah kuat semangat. ayah sangat inspiring. susah payah belajar sampai phD, padahal dulu atuk nenek bukan berpelajaran pun. buta huruf. pak teh ckp, ramai syg ayah sebab dia tak pernah susahkan orang. dia permudahkan kerja semua org. tu sebab org syg ayah. aku rasa nak peluk pak teh je. sebab yelah, aku nampak ayah. kalau dulu, tak kira org datang ke apa, selamba badak je aku lentok kepala kt ayah, cium pipi ayah. rindunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

this is hard, ya Allah. but I know You'll heal me.

aku kena kuat. aku pernah kata kt ayah yg aku nak belajar smpai phD before umur 30 , inshaaAllah. nak jadi lecturer mcm ayah. mengajar ni banyak pahala. permudahkan, ya Allah.


oh, 5 April nnt ada anugerah dekan. aku harap ayah tahu yg aku on top of the coursemates. aku boleh imagine ayah ckp, 'tahniaaaah Mira! nnt kita makan luar.' hihii :') i miss you.

Al-Fatihah.

aku masih punya ibu. I will make her proud. inshaaAllah.

4 comments:

Nur Adila said...

Stay strong diyana

yanamia said...

i will. miss you.

Badrul Hisyam said...

Congrats yana. Sentiasa bersyukur masih ada yg sayangi kita.

al Fatihah buat arwah ayah.

yanamia said...

alhamdulillah..
tq abang :D