Saturday, July 26, 2014

kita mungkin berbeza tapi sama


salam alayk,

sedih rasanya bila ramadhan nak pergi. I don't get it why many people are being so excited when raya is approaching. mana tahu tahun depan tak berjumpa lagi bulan barakah ni. pertemukanlah kami dgn ramadhan yg berikutnya, ya ALLAH. atau sekiranya kami tidak dipanjangkan umur, terimalah semua amal ibadat kami sepanjang bulan ramadhan ini.. ameen...

time flies. pejam celik pejam celik tak sedar dah nak masuk bulan 8. alhamdulillah.

baiklah. semalam I just knew from a friend yang kawan rapat lelaki aku waktu sekolah dulu datang all the way from Kolej Mara Banting by cab waktu ayah aku meninggal malam tu. dia datang rumah tapi tak jumpa aku. dia just tgk aku dari jauh. and after that he went back to KMB all by himself again. to be honest I don't know how to react when Ika told me this. mcm wuish why Haziq whyyyyyyy :( ktorang dulu rapat sangat. even dia dah masuk KMB pun sometimes contact jugak. but now.. sigh

aku mengaku aku ramaaaaaaaaaaaai kawan lelaki sebelum ni. kat sekolah dulu mmg aku senang nak ngam dgn dorang. maybe sebab aku jenis sporting and masuk air. kalau lepak pepagi or petang kt mamak tu biasa lah. waktu kat Palam, aku kurang bergaul tp still ada kawan2 lelaki yg selalu aku hang out and stuffs. beramai-ramai la bukan berdua. but then lepas aku menghadapi fasa 'heartbroken', aku menjauhkan diri daripada kawan lelaki aku semua. yelahh sebab kawan2 dia tu semua kawan2 rapat lelaki aku jugak. it was hard at first. while kawan2 kat Palam aku still keep in touch until I decided to deactivate twitter.

dulu aku ada satu je alasan konkrit kenapa aku perlu jauhkan diri daripada dorang. sebab aku tau bila aku dah jd isteri orang nanti, aku dah tak boleh nak huha macam dulu. tapi sekarang aku fikir yg why not sebelum aku kahwin, aku still contact dorang mcm biasa. sebab dorang kawan susah senang aku. waktu aku nangis kat sekolah dorang yg concern bagai. aku merajuk, siap melutut mintak maaf hahaa. datang hospital visit ayah, datang kubur, datang tahlil kt surau. aku tak nak jadi manusia yg tetiba senyap takde berita tuptap dah ada anak 2.

aku cakap ni pasal kawan2 rapat sahaja. x ramai. but still aku tahu yg aku kena jaga perasaan orang yg penting dalam hidup aku jugak. masih tahu batas. it's just that, selagi ada masa, ada peluang, gunalah sebaik mungkin. buat baik dgn orang, biar orang kenal kita dgn perkara baik2 je.. sebab bila kita mati nanti, jasa dan benda baik tu lah yg buat orang ingat kita.

secara tak langsung, aku nak ikut jejak langkah ayah semasa dia hidup dan selepas dia dah tiada..... inshaaAllah :)



No comments: