Thursday, August 28, 2014

a visit to Palam

assalamualaikum,

Selasa lepas aku and Dila paid a visit to Palam. so................ Palam memang dah jauh berubah. kali terakhir aku jejak kaki aku kat sana pun tahun lepas, sebelum daftar UniKL. waktu tu semua tak siap lagi, cuma membangun jelah.

bila dah nampak signboard UITM PUNCAK ALAM sebelum masuk simpang, aku dah 'huwaaa sedihnyaaaaa, banyak sangat kenangan haa.' adila pulak x abeh record Meipai dia kahkah. anyway macam jakun jugak lah sebab dah ada fakulti perhotelan lah, fakulti perakauanan pun and library Colosseum! ktorg ronda2 area kolej dulu. ada kolej baru and surau besaaaaa :D ya Allah rindunya. it felt so gooooooooood. rasa macam kenangan lama mengusik jiwa ligat berputar di fikiran. cewah.

and ktorg sempat curi masuk rumah ktorg dulu. ala depan pintu je. R3401. terkekek-kekek ketawa sebab takut tetiba ada budak keluar rumah usha ktorg macam penjenayah. hahaa. no more 8 ladies cecantik from rumah R3401 dua tahun dulu. sedih........................ ya Allah, ingat lagi aku kisah aku n dila keluar rumah kol 1 pagi sebab aku terjatuhkan penyapu dila dari luar tingkap. hahaa :')

and then ktorg ronda2 fakulti pulak. lengang. mana tah pergi bebudak junior ni semua. at first macam nak gebang kt bebudak tu yg ktorg ni senior. but then takut bebudak tu tanya ktorg ni budak medic ke tak made us think twice. kehkeh. malas den nak layan nanti.

kafe Pendeta dah tutup. kafe ex crush aku suka lepak suatu ketika dulu. hahaa. n alhamdulillah kedai muffin abang tu still ada di jual di tepi tangga. aku beli semua flavor. end up x abeh makan pun. tangga maut? xde koje nak naiknya. semput aku menengoknya. belum lagi nak mendaki tangga menuju puncak tak berapa nak gemilang cahaya tu :3

and our lasssssst destinantion, library. tak masuk pun sebab kena ada matrik kad. -.- tp aircond dia kemain ahhhhhh heaven betul. ktorg acah2 nak masuk padahal nak rasa aircond tu je :D snap pictures and cabut p SCM.

seronokkkk sangat Palam ni. suasana dia kondusif. environment yg sangat menyenangkan. but then i felt so empty. sebab yang membuatkan Palam ni bermakna dalam hidup pun disebabkan manusia-manusia yg Allah dah pertemukan dengan aku. semua yg aku kenal sangaaaaaaat wonderful. idk how to describe. housemates yang sampai bebila irreplaceable. susah senang sama2. nangis sama2. yg ada sifat humanity, tolerable and stuffs. yg even though aku baik biasa2 je tapi still ada effort nak jenguk ayah waktu ayah kt ICU. mana nak cari kwan mcm tu?

ya Allah, lindungi mereka semua. i really hope all of them achieve what they desire, what they hope for. kalau suatu hari nanti diberi peluang jumpa mereka lagi, aku harap dorg tak lupa aku n tegur. nak nangis :( rindu...















rindu.
akan kukenang sampai mati.

2 comments:

Anonymous said...

Bestnyaaa. Btw if im not mistaken, paid a visit is used instead of payed a visit. Correct me if im wrong. Sorry.

yanamia said...

Haah eh! Haih silly grammatical mistake betul! Thanks hihi