Saturday, August 30, 2014

for the sake of Allah

keputusan semester tiga dah release. alhamdulillah is all I can say.

but suddenly I felt somethg uneasy. macam tak puas. it should be this, it should be that and stuffs and then I started blaming on my second semester result and the thought of **** was the ONLY reason why my CGPA has spoiled came again, it should be higher blabla. cut the crap.

tapi tetiba je aku teringat ibu cakap........

"kalau kita tak bersyukur, asyik mengeluh, tu tanda kita tak redha."

ya Allah. hidup ni memang takkan pernah cukup kan? manusia memang takkan pernah rasa cukup kan dalam hidup ni. dah dapat yg baik, nak lagi yang soooo much better padahal itu yang kau layak dapat. yes, it is normal. tapi kalau sampai nak bersyukur pun susah............ alahai.

why not we reset our aim and purpose of studying? bukan nak kejar pointer, but for the sake of Allah. kat luar sana ramai je manusia yang pointer tinggi melangit, tapi susah nak dapat kerja. kenapa ye? sebab kejar pointer lah, tak expose dengan dunia luar dan redha Allah tu jaaaaaauh. bila kena interview, tergagap ketaq lutut nak tercirit pun ado. tapi kalau lah kita put Him first, inshaaAllah He'll ease. aku tak sampai lagi tahap ni. tapi jom try sesama? jom jom. nanti hati laaaaagi tenang! minda lagiiiiiiii terang! dada laaaaaaagi lapang!

inshaaAllah.......
bila aku tengok kawan2 aku yg result biasa2 tapi still senyum and bersyukur, aku rasa cemburu pun ada. ketenangan tu dia dah dapat... apa2 yg Allah beri pun dah cukup utk dia.. :') nak macam tu jugaaaaaaak *guling2*

niat dah ada.
usahanya mana?





dream big is fine.
but do bring our faith together.

 



No comments: