Sunday, March 15, 2015

I Turned 21 Part 1

disebabkan  banyak sangat benda seronok jadi bfr my birthday and after my birthday, of course la kena abadikan di sini kan. ecewah. anyway, alhamdulillah. sebenarnya aku dari kecik lagi tak la rasa yg birthday ni kena wajib sambut grand2. serious. selama ni kalau birthday aku pun aku akan dapat duit dari ayah and hadiah dari ibu. then beli kek, celebrate simple2. aku takde la mcm nk expect org buat surprise ke apa. tp aku suka buat surprise birthday orang. lol.

last two years was the happiest birthday i've had.


i dont care how many times i had posted this. tapi tiap detik waktu itu, aku ingat. aku ingat bila ayah turun dari kereta, air mata aku dah menitik dah sebab rindu sangat. maklumlah waktu tu 2 minggu tak balik rumah. duduk je kat Palam sbb busy. haha manja betul. and ibu cooked spaghetti then ada babak nangis2 sbb abg buat surprise hahaha :') sedihnya. never thought that was my last birthday we could celebrate together with everyone :')


anyway. i told everyone that i dont wanna celebrate on my birthday. sebelum ke selepas would be fine. so makwe aku yg sorang ni dah mula la plan macam2 sbb dia tau aku selalu ckp aku nk nangis je sehari suntuk. tp truthfully aku tak nangis pun. malam before birthday tu jela aku sebak sikit. sikit. then istighfar then okay lah. nk cite kat sape pun bukan ada org faham kan. Allah kan ado.

ada beberapa sesi celebration. from smallest to the biggest one. hihi. 

2nd March 15




Alexis, The Gardens.

we both loveeee their pavlova. the tastiest one evahhh! comel kan makwe aku? haha dia punya la ckp mcm ni,

baby: kejap eh i nak tanya whole pavlova tu how much.
me: tayah la. mesti la mahal.

rupa2nya bukan tanya. dia nk suro orang tu tulis happy birthday lol. dapnya ngidam la pulak. so this one rm16. campur tax dalam rm20 :p selalunya ktorg kongsi je sbb besar. tp bila makan sorg muak pulak. aku bukannya sweet tooth sgt ;)




Bora Ombak~~

malam tu ktorg pergi candle light dinner. bfr this dah pergi dah 3,4 kali. suka tgk lampu2 dia :> sini konsep bali sikit. melantak sampai kenyang alhamdulillah. for couples, dorang ada sediakan set makanan. ktorg mmg tak lah nak berset bagai sbb gerenti tak abeh. ala carte pun ada. favourite aku, ayam bakar dia. terbakar rasa :p


6th March 15





Suka Sucre by Dr Fazley.

pergi sini time aku tak tepek pape kat muka. tu la sbbnya pucat  lol takde org tanya pun dyana haha ;p mmg tak plan lgsg nak dtg. waktu tu on the way balik rumah dari kl lepastu tetiba rasa nak waze tempat ni kat mana. rupa2nya dkt sangat -.- kat jalan cheras jugak. so ktorg just order breakfast pizza dia rm25 paling murah haha and aku nak try panna cotta. and makwe aku order molten chocolate cake. price dia standard la. tp kalau nk makan tiap hari pokai weh pokai.

aku suka hiasan dalaman dia. sofa dia, n layanan from waiter dia. semua okay. yg paling kelakar bila tetiba aku tgh makan dgn lahapnya, tetiba ada org bergendang n nyanyi lagu birthday. kuat gila gendangnya. bapak ah blushing gila. dah la semua waiter dia menyanyi lol betul. hahaha siap suruh aku naik kerusi lagi. aku ni dah la lurus. nyaris aku nak diri betul2. kalau x, abeh la patah. haha n the candle tu comel betul. mcm letak bunga api kt atas kek :p


Texas Steak House.

malam pulak celebrate ngan family. aku buat hal sikit haha. biasalah emo first time kua makan tade daddy tercinta. icried. alhamdulillah aku masih ada mereka semua. sayang sangat sangat. nk cium semuaaa :* :*



to be continued. 
  




No comments: