Monday, March 16, 2015

I turned 21 Part 2

assalamualaikum, :)

hish mcm bajet pulak nak buat part 1 la part 2 lah. tehee. malas la nk tulis pepanjang satu post. nanti x berselera lak nak baca ye dak :D okay sambung~

9th March 2015





Haagen Dasz, KLCC

so my baby planned to treat Haagen Dasz ice cream after we watched spongebob the movie at KLCC! aku memang tak suka sangat kek. aku lagi prefer aishhhkwem nyum nyum. so yayy dapnya dap gila gila. nanti if ada duit terlebih nak makan lagi hehek :p maceh sayang. love chu :* hm tetiba rasa cantik pulak pakai tudung maroon lol astaghfirullahh


lepastu singgah MAC nak survey lipstick warna maroon or gelap sikit. aku en agak payah nak beli liptik. kalau try je mst x kena sangat. kalau beli merah gelap, nampak merah menyala bila aku pakai. lol. lepastu belek punya belek, aku teringat pulak MAC ni sama je mcm McD haha terbantut terus nak beli. israel kateko 


malam tu pulak my baby punya excited to bring me somewhere. dia suruh dress up cantik2. so i dressed up like a pwinshesh lol gedik betul tp muka kemain buruk haha. waktu ni tak sampai lagi tempat yg dituju. ni depan lif kondo rumah aku. baby tanak gtau mana nak pergi. dah la hujan lebat gila. aku mcm 'hmmm hujan lah cane nk amek gamba,' :p


rupanya nak  bawak aku dinner kat Troika Sky Dining! aaaa i always  get excited bila dengar sky dining! mst nampak view best best. baby ckp kalau nak masuk sini kena reserve dulu. so ktorg ditempatkan kat atas dulu at first. nampak tak tangga kt belakang tu. haa patutnya ktorg duduk atas tp tgk2 seat tak syok sebab tepi tingkap, tak boleh hadap muka baby n dekat gila dgn org sebelah so i asked them to change our seats. then we olls turun bawah~ sofa dia very comfy.

mcm kepak kepak kepung kepung lak gayanya. kompang dipalu~ pengantin baru~ hahaha lol. so we ordered their pizza and plain water sebotol rm16 haha. yupp troika sebenarnya mcm bar tapi before pergi, hanin cakap dia dah call dah org tu n tanya pasal serve wine semua. dia kata pizza mmg takde wine. so makan pizza jela. nk risau pun tak payah dah sbb pan dia pun x guna pan spageti ke apa kan. tempat dia mmg ramai jugak org dtg chill chill.  


n suddenly ada surprise~ haha comel betul. caramel nyum dapnya i wanna cry. nanti nak makan sizzling chocolate cake pulak someday. tau, baby?!



then cari port amek gambar. lawanya ;) actually aku x lah excited tgk klcc sbb dari kondo pun leh nampak klcc, tapi aku suka tgk lampu lip lap memalam. nasib baik time dh habis makan, hujan dah renyai almost berhenti. amek gambar kemain la. tp sebab gelap kena la pakai flash. aket mata itew. 

ni la baby i yg sweet gila tiada tandingan. love you baby. berapa ratus habis dah untuk i :( belum lagi nak tunjuk hadiah apa baby kasi. maceh sayang :)


bila sampai rumah, check whatsapp, rakan2 bonts aku dah start wish birthday. icried. haha tah la aku sedih malam tu jela. sebak sikit :( rindunya ayah. nk peluk ayah!! :( gambar atas daina buat. daina ni pun sweet gila jugak. sayang korang my bonts. kawan susah senang :*


so hadiah apa eh kte dapat........




alhamdulillah :') thanks baby for the fossil watch. n thanks ibu for the fossil phone wallet. purse tu tempat letak phone. iphone 5/5s muat. tau2 je aku suka campak phone dlm beg camtu je :> n the watch....... hish suka gila. suka sangat haa. jam aku dah hilang so mmg aku mengaku rasa agak  naked bila x pakai jam. hihi dah dapat jam baru alhamdulillah.. 


kalau kenal aku, aku jenis x kesah org x kasi hadiah ke. asalkan wish. tp since tahun lepas aku pun x kesah org tak wish haha. sbb aku tau mungkin dorg mcm serba salah ke apa.. anyway thanks so much korang. aku doa moga Allah rahmati korg, Allah limpahkan nikmat dan rezeki kat korang. ameen.. sayang korang sangat.


on my birthday, it went as plain as i thought. ada presentation and did it well alhamdulillah. and thats it. hari rabu aku photoshoot kt putrajaya, hari khamis aku pergi hot air balloon festival. (tu nanti aku update) 

but on friday..........

tada! okay la i knew that i would receive a present far from home. tp i expected pos laju yg datang. but then suddenly while i had my lunch after class, ibu called. ibu tanya mana miraaa? i said i nak balik rumah dah. ibu couldnt hide her excitement. it was so clear haha i cannot -.- she said ada present ni and i was like 'lah, dah sampai ke..' haha lol. few days before, encik doktor tu ada cakap nnt tunggu eh org datang. aku mati2 ingat posmen biasa. rupanya van delivery.

hazmi yg sambutkan. ibu at first mcm 'eh eh jap siapa yg kasi ni'. ibu cite die risau sbb ada kes org kasi bunga kat artis letak asid la apa. so ibu dgn seriousnya bertanya haha lol then org delivery tu ckp 'untuk cik diyana amirah dari doktor *' weh kelaka gila hahaha terdiam terus ibu. so ibu put this beautiful gift on my bed. until i reached home........

i didnt know how to react. i just took a peek mcm tu je then terus jumpa ibu hahahaha omg this is the sweetest thg evaaaaaah. okay cool down. i got blushed. :> nk komen lebih pun tak boleh sbb public sangat. haha. anyway, yes i didnt expect this to happen and yes i was very happy. if korg tanya aku ada pakwe ke skrg, i would answer nope but i would say that there's someone yg inshaaAllah kalau ada jodoh, adalah. yg penting, restu ibu. aku tak nak bercinta bagai nak rak sebelum kahwin. aku nak jaga hubungan tu. sampailah bila tiba masanya, aku kahwin (which aku tak fikir langsung pun skrg).

anyway encik doktor, i pray that Allah will show and guide us to the right path. i pray that if you're the right one, He will pour down His blessings to both of us. inshaaAllah. i know we have so many things to achieve in the future, but we all know the power of du'a, right? keep praying, okay :)



so that's it! 

to my baby yg memeriahkan hari2 sedih ku kepada hari2 ceria! i love you so much. thanks sbb spend your time, your money and everythg just to make me happy. thanks sbb ada dgn i bila i nangis sob sob mcm budak2. i sayang you sangat okay. you pun kena kuat jgn nak cengeng fikir bukan2 je. :p

and to all yg wish, i love all of you guys! 

;)


No comments: