Thursday, June 18, 2015

Ramadhan Kareem!





alhamdulillah. kejap sangat masa berlalu. it doesn't feel like I'm fasting today (memanglah sbb baru pukul 9 pagi) hihi. second year fasting without ayah, but life goes on and on~ who knows I wont be meeting the next Ramadhan. jom boooost and give all out for this Ramadhan! moga Allah terima, moga Allah redha. inshaaAllah.

ramai orang anggap bila bulan puasa ni kita kena limit aktiviti harian kita. I don't think so. bulan puasa ni lah kena lebh banyak buat aktiviti dengan niat nak beribadah. kita set niat baik2 inshaaAllah Dia terima hendakNya. less talking, more reciting zikrullah. berbuka berpada-pada. family aku dari dulu lagi bila berbuka simple2 sahaja. selalunya lepas ibu balik kerja, dia akan masak lauk dgn nasi. ada la jugak kadang2 masak makanan sampingan lain mcm mee ke spagetti ke. haa memang tak la nak habis. kuih pun kitorang beli coet je. nak kata anak2 dia x pemakan, xdelah. tapi memang dah biasa macam tu kot. and I'll still 'wish' to spend 30 minutes to work out.

since aku cuti skrg till 28 Jun, senang sikit. 29 hb dah start short sem. Helmi pun baru cuti. so ada teman lah nak buat masa sekarang. ibu pun ada teman :) 

semoga bulan Ramadhan kali ini memberi peluang kepada kita untuk menyingkap 1001 hikmah buat kita semua.... inshaaAllah :)

No comments: