Friday, July 1, 2016

unemployed

bila belum habis belajar, nak sangat cepat2 habis belajar. bila dah habis belajar, masalah lain pulak kena fikir. now I do understand the pressure of being graduated, unemployed freshie with no experience. somehow I wonder what's the point of having great grades without knowing what to do, without determining which path to take yet.. pointless.

aku mengaku aku dalam kalangan minachi lepasan universiti yang sangat memilih. what the heck am I thinking? you're undergraduate of BBA Islamic Finance but you insist not to get involved in any banking industry? lol dyana lol. lain lah kalau ambil finance ke economics ke.. boleh la menyimpang. ni memang sudah terang lagi bersuluh work scope kau kat bank. bukan aku yg fikir gitu. itu yang semua fikir lagipun. boleh la kalau nak menyimpang sikit. tapi at the end of the day, company tu tengok jugak core studies kau.

aku risau sebenarnya. normal la kan? tapi aku percaya rezeki.. for now pun aku dah apply several companies, inshaaAllah lepas raya kena maximise effort tu. takkan rezeki jatuh bergolek tanpa usaha, kan?

I've been reconsidering nak sambung masters, but still don't know which field. Islamic Finance tak dah kot.. maybe HR, IB. nak sambung oversea memang wallahualam lah. kalau sebolehnya aku nak buat part time.. sbb orang kata mencabar sikit. macam seronok pulak.

semoga urusanku dan semua urusan mereka dipermudahkan. amin...... ok semangat balik!

No comments: