Wednesday, September 28, 2016

Work

So how's work so far???

Hihi hi assalamualaikum everyone. Fyi, i'm in the HSBC's  surau right now, waiting to start working at 9am. For these past 3 weeks i started working at 10 so why so early sampai hsbc? Today baru mula shift at 9am. Now baru pukul 7 kot? Hahahaa i actually carpool dengan Hanin, my baby. she has training for 3 weeks at 6am. Depends la sometimes at 7am but still maksudnya i kena gerak awal lah at 5 pagi if start training pukul 6am. Haha gila kannn. Then while waiting masuk kerja i duduk surau. Mcm sekarang luls . But next week working shifts dah lain n she might already get her new car so x delah isu melanguk kot next week

Alright so hows work?? Haha actually aku x start apa lagi. System baru ada satu dua je so i cant work atm until all systems are available. So memang aku dok ternganga tersengguk nak terlelap jelah. Ada on job training pagi2 tapi... Ngantuk jugak. Tup tap dapat gaji buta sepanjang 2 minggu lebih asyik nak tidur :p hihi alhamdulillah.


Bila dh start kerja ni baru nampak how important working as a team, where masing2 help each other. Even kalau ada kerja org lain mcm banyak sangat kita boleh je nak mintak orang tolong. Mcm basically aku srve customer Hk kan. Mmg kadang2 dapat fax tulisan cina mana x nganga nya haha kena la suruh org lain translate. Kdg2 kena call customer jugak n ada je x faham english so kena la ringan2 mulut mintak org tolong. Tapi aku ada sikap jenis x nak menyusahkan org sejak azali so aku rasa aku akaaan face internal issue dgn diri aku sendiri....

To be honest x sabar nak start kerja betul2.. Sebab aku x suka la melanguk gitu tak buat pape. Tak produktif :( hopefully next week dh ada kerja. This week cam nak leklu borak2 je hihi boleh ot, sini ot banyak dia charge.. Boleh la menyimpan sikit n belanja family sikit2. Hopefully everythg goes well n aku x lembab buat kerja. Amin!


No comments: