Sunday, January 29, 2017

hello

hi assalamualaikum.

ok i dah lupa kewujudan blog sejak start kerja :( aduh sedihnya rasa ditch dh lama sangat ni.. hope it's still not too late to wish you guys HAPPY NEW YEAR! ok i lambat 29 hari je.........

guess what? i dah hantar notis sebulan berhenti kerja and my last day will be on 10th february. i handed in my resignation letter a few days before my manager told my other teammates that they'll be redeployed by 31st march. tak tahu nak cakap aku ni kira made a right decision ke apa.. but i thought abt resigning for more than a month.. and i rasa macam i cannot la nak continue.. lagipun at the end of the day kena redeploy jugak.

HSBC wont terminate and senang2 tendang orang.. dorang guna term redeploy which means HR akan tempatkan merekat kat any dept yg kosong.. tapi masalahnya most probably akan dapat shift malam. nak ke balik pukul 3 pagi tiap hari? i dah la perempuan :( ni yg lelaki pun taknak apatah lagi perempuan mcm hakakk ni. bukan memilih guys.. tp seriouslah. kalau ada kawan takpe.. xkan la nk balik kerja drive sorang. dah la dari cyber kalau speed 120/140 pun still 25/20 mins. jauh k bg i hahaa

bila org tanya dah ada back up kerja ke, i cakap je takde lagi.. ada rezeki lain mst ada.. aku percaya Allah pemilik rezeki. so selain drpd tak give up cari kerja, doa la. buat solat dhuha selalu.. ikutkan hati mmg risau tp alhamdulillah ibu sangat memahami. dari kecik tak pernah memaksa and she understands me well. aku bukan apa.. aku nak kerja sbb taknak la susahkan dia :( mmg la tak menyusahkan tp sekurang-kurangnya aku taklah mengharapkan ibu dah..

inshaaAllah ada rezeki lain. sekarang i tak sabaaaaq nak cutiiiiiii tido puas2 main mekap2 puas2 :>




No comments: