Saturday, February 25, 2017

officially unemployed

Assalamualaikum,

sighhhhhhhhhh

apa ni awal2 entry dah mengeluh? -.- takde.. i almost forgot that i have a blog to update. kesiann blog kesayangan gue dh berhabuk.

anyway, dah 2 minggu dah unemployed and mereput kat rumah. minggu pertama mmg mereput kat rumah sbb takde duit. dah tau takde duit g beli iphone 7 kenapa sengal hahaha takpe. tu kira macam pelaburan. if takde duit, jual lah :p (memang tak lah)

so yeahh, aku mmg sangat 'enjoy' doing nothing.. ok sumpah tak. aku tak suka duduk diam lama2 :( menyesal pulak tak amek je offer permanent position kat hsbc tu. takpelah balik 3 pagi punn janji duit masuk.. tp kalau masuk shift camtu, takut bila on the way balik rumah ada teman berbaju putih tumpang belakang seat kereta haha

aku memang tahu rezeki Allah itu luas. banyak je cara nak cari duit. macam Hanin, dia buat Uber and Grabcar. mcm aku yg takde driving skills yg elok and kereta lama yg tak boleh registered under Uber and Grab, so aku mmg duduk rumah jela.. practice makeup skills, kemas baju yg berlambak, tgk korean dramas. ada jugak apply kerja mana2 tp biasalah memang memakan masa. bukan sehari dua proses dia.

aku pun ada browse through website utk masters programme. but again, duit mana nak dapat.. nanti la aku naik pejabat mara aku nak tanya boleh tak nak apply pinjaman utk masters. lewls. hutang mara utk degree pun tak abeh lagi, nak tambah hutang baru pulak? hm. sbnrnya ada je scholarship utk masters tapi aku sangat pemalas.. and rendah diri. nak compete dgn org2 yg hebat. somehow aku menyesal gak sbb tak aktif zaman universiti dulu. aaaaaaaaaaaaaaaaaa

maybe bulan Mac ni aku cari la kerja sambilan kt IOI tu.. tak boleh la duduk rumah lama2 :( memang sah la aku takleh jadi surirumah hahahahahaa :p tp malas nak kerja. so future husband sayang, kalau awak kaya sy tak nak kerja. awak just kasi modal sy nk bisnes je boleh? tp tak boleh gak.... sekarang mcm2 benda jadi tak leh depend on lelaki je. kalau zaman bapak2 kita dulu ok la.. OMG DIYANA SINCE WHEN ADA NIAT NAK BERGANTUNG DGN LELAKI NII??

sekian reputan untuk harini.


No comments: