Saturday, April 8, 2017

:)

Lately ramai kawan2 dah kahwin. Alhamdulillah for them jodoh mereka tiba awal.. aku tak faham kenapa ramai ingat aku nak kahwin awal. Hahaa memang la aku suka ckp pasal benda ni but it doesnt mean aku NAK kahwin as soon as possible.

To be honest, aku bersyukur sebab for now aku takde feeling ke apa.. im not saying that i dont trust guys anymore but somehow aku rasa whats the point of staying with someone if he has no proper plan for your future. Aku dah umur 23 which is tak lah muda dah. Kalau kau mengada nak bercinta tp tkde niat nak kahwin x ke bazir masa? Aku ni pun bodoh jugak sebab always rasa lelaki yg approach aku ni serious but naaaah, lelaki kan.

Aku tak suka la nak open up pasal ni sbb it's quite personal but i just wanna clarify that Allah dah susun atur cantik dah hidup kita ni. Bila dh sampai jodoh, tibalah dia. Nk risau apa? Kalau takde pun aku tahu ada hikmah. Ibu tu siapa nk jaga. Nk cari lelaki yg boleh anggap ibu mcm ibu dia sendiri ingat senang ke? Nk kahwin ni banyak kena prepare especially spiritually and financially. For now aku nak bahagiakan ibu.. nak cari duit tolong ibu.

Aku harap Allah tutup hati aku sampai org yg benar2 serious nak bimbing aku tiba.. kadang2 ada masa kita tergelincir sbb hati kita ni bukan milik kita. Senang dibolak-balikkan sebab goyah.. berkawan tu tak apa janji tahu batas. Kalau nak, jgn dekat mulut je kata nak tp diri sendiri x sure suka sebab apa. Suka sekadar suka nak buat girlfriend? Sorry la even aku not even closer to be a wife material tp aku taknak bercinta bazir masa. Prinsip aku. Pernah sekali prinsip aku diuji. Almost terlupa tp alhamdulillah Allah sedarkan aku cepat.

Nak kata aku ni nk bercinta lepas kahwin tu wallahualam x semua dapat camtu. Taknak la tiba2 org x dikenali masuk minang ajak nikah terus padahal tatau latar belakang family. Nk kenal boleh, tp kena ada batas lah. Tu jeeee. Aku ni x la baik mana.. tp aku harap kalau la kt dunia ni Allah takdirkan utk aku berkahwin, aku harap si dia boleh bimbing aku, bukan aku yg membimbing dia. Haa kau ni diyana nk yg baik tp diri sendiri punnn tak baik :(

Doa yg baik2 jelah. Moga Allah lindung hati ni. Moga Allah luaskan pintu rezeki utk buat bekalan kt akhirat sana. Aminn..

No comments: